15.03.2019 Priština

Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova

Ambasador Kosnet zatražio od Srpske liste da ostane u institucijama Kosova Foto: prtscr ytb
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnet objavio je da se sastao sa predstavnicima Srpske liste i da je zatražio da ostanu u institucijama Kosova.

"Sastao sam se danas sa rukovodiocima Srpske liste. Razgovarali smo o interesima i uznemirenjima srpske zajednice na Kosovu. Njihovi izabrani predstavnici treba da ostanu u institucijama Kosova kako bi radili u ime svoje zajednice", napisao je američki ambasador.

Uz tekst objavljena je fotografija sastanka Kosneta i predsednika Srpske liste Gorana Rakića i potpredsednika Igora Simića.

U saopštenju Srpske liste o sastanku sa ambasadorom SAD u Prištini ističe se da su se saglasili da takse na srpsku robu moraju biti ukinute u cilju nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je saopšteno američki ambasador i delegacija Srpske liste saglasili su se da mir i stabilnost moraju biti zaštićeni kao i da sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji moraju biti rešena dijalogom.

Dodaje se da je tokom razgovora "posebno istaknuto" da nasilje i jednostrani potezi ne mogu biti sredstvo za rešavanje otvorenih pitanja.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side