Moro: Francuska je veoma zadovoljna zbog otvaranja poglavlja 23 i 24
14.07.2016 | 19:43h ► 20:42h Beograd

Moro: Francuska je veoma zadovoljna zbog otvaranja poglavlja 23 i 24

Moro: Francuska je veoma zadovoljna zbog otvaranja poglavlja 23 i 24 Foto: PrtScn
Francuska je veoma zadovoljna zbog otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima EU sa Srbijom 18. jula i napretkom koji Srbija ostvaruje na evropskom putu, izjavila je danas ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro.

Kristin Moro je uoči prijema provodom proslave nacionalnog praznika Francuske, Dana pada Bastilje rekla da je nedavno održani samit u Parizu posvećen Zapadnom Balkanu bio prilika da Francuska pokaže prijateljstvo sa Srbijom i zemljama regiona.

"Veoma smo zadovoljni napretkom postignutim na tom samitu. Uočen je značajan napredak Srbije u evropskim integracijana, a veoma smo srećni i zbog otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom", rekla je ona.

Ambasadorka Francuske je dodala da je na samitu izrađena pozitivna agenda za mlade i da su mladi u "centru saradnje" Francuske i Srbije, kao i da je pomoć mladima jedan od prioriteta njene zemlje.

Ona je navela da ekonomska saradnja Francuske i Srbije beleži pozitivan trend i da je trgovonska razmena te dve zemlje uvećana za 20 odsto.

Moro je rekla da između Srbije i Francuske "vlada pozitivna klima poverenja" u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, i zahvalila Srbiji na podršci posle novembarskih terorističkih napada u Parizu.

Nacionalni praznik Francuske, Dan pada Bastilje se obeležava u znak sećanja na 14. jul 1789. kada je u Parizu narod zauzeo zloglasni zatvor Bastilju, simbol monarhije. Taj dan smatra se početkom Francuske revolucije, događaja koji je predstavljao prekretnicu u evropskoj istoriji.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side