25.01.2020 Beograd

Anasonović: Izlazak "Jedan od pet miliona" na izbore predstavljao bi nepoštovanje građana

Anasonović: Izlazak "Jedan od pet miliona" na izbore predstavljao bi nepoštovanje građana Foto: prtscr ytb
Nekadašnja organizatorka protesta "Jedan od pet miliona" Jelena Anasonović izjavila je da ukoliko Jedan od pet miliona zaista planira da izađe na izbore reč je o "ogromnom nepoštovanju ne samo prema prema građanima koji su šetali sa njima, već i prema celokupnoj javnosti" kojoj su mesecima plasirana obećanja pod parolom "mi uvek stojimo iza svojuh reči", piše list Danas.

Anasonović je rekla da ju je "šokirala najava Jedan od pet miliona da postoji mogućnost da izađu na izbore" ukoliko Nova stranka i Stranka moderne Srbije ne proglase bojkot.

"Nisam uspela do kraja da shvatim ne samo šta je poenta, nego gde je tu logička veza", rekla je Anasonović za Danas.

Prema njenim rečima, ako je posredi manir da se Nova stranka i SMS nateraju da bojkotuju izbore, to pokazuje "ogroman nivo neozbiljnosti".

"Oni koji pretenduju da organizuju proteste u Srbiji morali bi da budu upoznati ili barem upućeni da je Nova stranka rekla da će odluku doneti na dan raspisivanja izbora, dok su modernisti rekli da idu na izbore", rekla je Anasonović.

Anasonović je rekla da joj takva odluka deluje kao način da sebi "naprave alibi" i kažu "eto, taj dugo proklamovani bojkot ne važi, idemo na izbore".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side