Antić: Remonti valitetni, rekordno mali broj reklamacija
06.01.2018 Beograd

Antić: Remonti valitetni, rekordno mali broj reklamacija

Antić: Remonti valitetni, rekordno mali broj reklamacija Foto: Beta / Beoinfo
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je danas da je snabdevanje gasom stabilno i da su obezbeđene dovoljne količine svih energenata a posebno mazuta, i dodao da su remonti urađeni izuzetno kvalitetno o čemu svedoči rekordno mali broj reklamacija.

Antić je tokom posete preduzeću Beogradske elektrane rekao da 2018. godina treba da donese važne korake u realizaciji projekta toplodalekovoda između Obrenovca i Beograda, investiciji vrednoj 190 miliona evra, preneo je Beoinfo.

"To je jedan od najboljih energetskih projekata koji bi trebalo da obezbedi dugoročnu stabilnost JKP 'Beogradske elektrane', ali i daleko veću energetsku sigurnost Srbije u smislu obezbeđivanja energije iz sopstvenih izvora", rekao je Antić i dodao da je u pitanju energetski projekat sa najbržim povraćajem novca, ali i od najveće koristi za građane Beograda.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je da Beogradske elektrane spremno dočekuju ostatak grejne sezone a da je sistem spreman da izdrži svaku eventualnu komplikaciju.

On je ocenio da je to javno preduzeće suštinski važno za funkcionisanje grada ali i veoma bitno za celu Srbiju zbog uticaja na stabilnost energetskog sistema.

"Prošle godine zamenjeno je 28 kilometara toplovodne mreže, a ugašene su četiri kotlarnice koje su bile veliki zagađivači. Ti delovi grada su sada povezani na snabdevanje gasom, koje je kako energetski, tako i ekološki prihvatljivije", kazao je Nikodijević.

Predsednik Skupštine grada je najavio da će najznačajnini investicioni projekti u 2018. godini biti toplovod preko mosta "Gazela", kao i izgradnja postrojenja na Voždovcu snage 10 megavata, koje će proizvoditi toplotnu i električnu energiju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side