27.08.2019 Beograd

Antonijević: Nije ocenjeno da REM radi svoj posao, to je uspeh

Antonijević: Nije ocenjeno da REM radi svoj posao, to je uspeh Foto: Beta/Miloš Miškov
Direktor Fondacija za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da je treći sastanak vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka otvorio tešku temu medija u predizbornom periodu, nezaobilaznu temu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i "njihovu uspavanost tokom rethodnih izbora", otvorio je i pitanje RTS-a i ravnopravne zastupljenosti svih političkih stranaka.

"REM nije opravdavan i nije ocenjeno da je radi svoj posao, što je, priznaćete, uspeh, ako imate u vidu da na FPN-u na sastancima sede sve političke  stranke, i vladajuće, i opozicione", rekao je Antonijević za izdanje lista "Danas" od srede.

Na pitanje ima li smisla ogranizivati novi okrugli sto posle najave Saveza za Srbiju da više neće učestvovati na sastancima, Antonijević je odgovorio da bi razdvojio dve stvari - "odluku o bojkotu izbora i odluku o bojkotu razgovora".

"Bojkot izbora je pravo, o tome donosi odluku svaka pojedinačna stranka iz Saveza, kako vidim iz medija. Odluka o bojkotu sastanaka na FPN-u nije doneta, nije jednoglasna i razgovaramo i dalje sa svim članicama ovog Saveza, kao što razgovaramo i sa svim drugim strankama koje su se odazvale našem pozivu", rekao je Antonijević.

"Sada", naveo je Antonijević, "razgovaramo kako da nastavimo dalje, šta su nam planovi za 5. i 9. septembar, za kada smo planirali i svima najavili naredna dva sastanka, koje konkretne stvari očekujemo od svih učesnika, konkretne korake".

"Najlakše je odustati. Nikada ne propustimo priliku da propustimo priliku, možda ovog puta ne mora biti tako", rekao je Antonijević.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side