21.02.2012 Beograd

ASNS na izbore sa LDP-om

ASNS na izbore sa LDP-om
Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) će u izbornoj kampanji podržati Liberalno demokratsku partiju.

U dosadašnjim konsultacijama predstavnika LDP i ASNS, čija je predsednica Ranka Savić, zaključeno je da imaju zajedničke poglede na ekonomsku i socijalnu situaciju u Srbiji, a da sindikatima od političkih stranaka nisu potrebni „demagogija, populizam i prazna obećanja“, piše list Danas.

Ima mnogo neobavljenih poslova za zajednički rad, a nagomilani problemi treba da se rešavaju u trouglu država, sindikati i poslodavci, zajednički je stav LDP i ASNS.

Oni su saglasni da je neophodno da se u Socijalno-ekonomskom savetu „ukinu aktuelni monopoli“ i da u to telo uđu predstavnici „i drugih sindikata i udruženja poslodavaca“.

Na pitanje da li su predstavnici ASNS u razgovorima s LDP tražili poslaničke mandate ili mesta u izvršnoj vlasti posle izbora, sagovornici Danasa izričito kažu da nije bilo „ni reči o kadrovskim rešenjima, funkcijama i foteljama“.

Kako ističu, posebno je važno to što će ASNS formalizovati svoju podršku LDP „u periodu kad se na Preokret puca iz svih oružja“. Preokret će u skoroj budućnosti nastaviti da se širi, posebno prema nevladinom sektoru.

autor: AM izvor: Danas/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side