18.07.2019 Beograd

Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Sociolog Jovo Bakić izjavio je da aktuelna vlast predsednika države Aleksandra Vučića sigurno neće otići dobrovoljno i da neće priznati eventualni izborni neuspeh.

Bakić se za nedeljnik Vreme složio sa konstatacijom da je oružana sila jedini način smene vlasti, a kako je dodao ključno je pitanje "da bude što manje krvi" i treba razmišljati na kojim bi se načinom to moglo ostvariti.

On je rekao da su ljudski životi najdragocenji i da zato treba sve učiniti kako bi došlo do smene vlasti, ali ne po cenu sklapanja dogovora sa mafijom.

"Jer, ako smo sklopili dogovor s mafijom, a izgleda da je jedan deo opozicije na to spreman, onda smo 'džaba krečili'. Onda je to samo zamena autoritarne oligarhije jednom čistom oligarhijom koja će, takođe, imati veze s mafijom", rekao je Bakić i dodao da sa mafijom nema pregovora jer se onda pristaje na njene uslove.

Bakić je ocenio da je lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije "vrlo darovit demagog koji demagogiju sprovodi na jedan vešt način i otuda i jeste na vlasti", ali i da "omalovažava svakog ko drugačije misli i bukvalno se smeje u lice tom istom narodu na koji se poziva".

"On se svima nama podsmeva. Siniša Mali u borbi protiv korupcije? Smeju nam se svima u lice i kažu:' Pogledajte kakvi ste magarci. Vidite kako vas stalno magarčim a to mogu jer prolazi'", rekao je Bakić.

Bakić je dodao da Vučić obezbeđuje poslušnost svojih kadrova tako što ih drži u "v.d. stanju", jer bi oni u slučaju da su stalno na nekoj funkciji, imali i mogućnost da samostalno delaju.

"Ja sam vršilac dužnosti nečega. A onda, posle dve godine, prebace me na neku drugu takvu poziciju i opet sam u v.d. stanju, a na moje mesto dođe drugi takođe kao v.d. Ako bi oni bili stalno na neom mestu imali bi i mogućnost da samostalno delaju. Ovako to nije moguće", rekao je Bakić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.07.2019, 10:06h СКАНДИНАВСКИ СОЦИЈАЛ-ДЕМОКРАТА

    Јово Бакић је делимично у праву, јер југословенство и комунизам (створена у Лондону и Ватикану) су ДВА највећа зла која су се десила Србима (после османлија и усташа), и што је створило нове дахије и унаказило европски српски идентитет, културу, традицију,... ! Зато је Србима неопходна европска странка социјал-демократског центра али скандинавског типа, где Краљ има протоколарну функцију, а власт припада представницима народа који су изабрани непосредно и који бирају Премијера !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side