Bastać: Mogli da izgrade tri vrtića u Beogradu umesto što su dali 225 miliona za nove automobile
10.06.2019 Beograd

Bastać: Mogli da izgrade tri vrtića u Beogradu umesto što su dali 225 miliona za nove automobile

Bastać: Mogli da izgrade tri vrtića u Beogradu umesto što su dali 225 miliona za nove automobile Foto: PrtScn
Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je danas da je nabavka automobila za potrebe gradskih službi, vrednih više od 225 miliona dinara, "netransparentna" i dodao da su za taj novac mogla biti izgrađena tri vrtića ili obezbeđeni besplatni obroci za sve beogradske đake prvake u trajanju od pet meseci.

"Te nabavke uvek dobije stranački ortak uz posredovanje iste lizing kuće. Za taj novac mogli su da izgrade tri vrtića ili da obezbede besplatne obroke za sve đake prvake u trajanju od pet meseci. Njima je važnije da obnove vozni park za svoje funkcionere, funkcionerčiće, šefove i šefice", naveo je Bastać, prenela je opština Stari grad.

Podsećajući da je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio da će posle građevinskih radova na Trgu republike "sve ostati isto", kao i da će saobraćaj biti pušten 1. septembra, a da će svi radovi biti gotovi 20. oktobra, Bastać je upozorio da je razlika "samo u tome što je taj besmisleni projekat popločavanja rasteretio gradski budžet za 922 miliona dinara".

"Imajući navedeno u vidu, jasno je zašto svi oni zajedno pokušavaju da ospore Ustavom definisano pravo građana da se izjasne o temema značajnim za njihov život. To im neće uspeti, nastavljamo sa izjašnjavanjem građana, ali i sa prikupljanjem informacija o šteti koju je ovaj dvojac sa kormilarom napravio Beograđanima i Beogradu", naveo je predsednik opštine Stari grad.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side