25.04.2012 Pančevo

Blokiran most na Tamišu

Blokiran most na Tamišu
Poljoprivrednici iz okoline Pančeva i iz opštine Kovačica, nezadovoljni vladinom uredbom o subvencijama, blokirali su u sredu uveče oko 19.30 most na Tamišu i tako zaustavili saobraćaj na tom pravcu prema Beogradu.

Oni su to najpre učnili svojim telima praveći živi zid, a potom su neki od njih traktorima probili policijsku ogradu koja im je preprečila put ka mostu u nastojanju da traktorima blokiraju put.

Tada je došlo i do manjih fizičkih sukoba štrajkača sa policijom, u kojima nije bilo ozbiljnije povređenih.

Policija se nakon incidenata povukla na sam most, a poljoprivrednici su sa oko 40 traktora blokirali pristup mostu i okolne ulice.

Svemu je prethodio, kako su ocenili nezadovoljni poljoprivrednici, neuspeli sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović posle podne u Beogradu.

Kako su naveli poljoprivrednici, Dukić Dejanović im je samo obećala da će o njihovim zahtevima obavestiti premijera Mirka Cvetkovića i ministra poljoprivrede Dušana Petrovića.

I dalje je blokiran putni pravac ka Kovačici i Starčevu.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine blokirali su više putnih pravaca tražeći da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, da se produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i da se primeni Strategija ruralnog razvoja jer je ona uslov za korišćenje sredstava iz IPA fondova EU.

autor: IJ izvor: Beta/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side