22.05.2019 Beograd

Božović: Segej Trifunović uneo ozon u zagušljivu političku atmosferu, PSG u usponu

Božović: Segej Trifunović uneo ozon u zagušljivu političku atmosferu, PSG u usponu Foto: Medija centar
Sociolog i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana (PSG) Ratko Božović izjavio je da je Sergej Trifunović uneo "ozona u našu zagušljivu političku atmosferu", da ga ne treba smeštati u "kliše politički lideri", niti očekivati da se pretvori u "biće u očekivanoj verziji", a ocenio je i da je došlo da uspona PSG.

"Ono što je prisutno kod Trifunovića  jeste jedan neposrednost, spontanost i iskrenost. Mogu vam reći da bez tog osećaja spontanosti nema ni istinske komunikacije i slobode. Zbog toga njega sa velikim osećajem prisnosti prihvataju svi ti mladi ljudi koji postaju novi članovi PSG", rekao je Božović za list Danas, govoreći povodom skupštine PSG održane prošlog vikenda na dvogodišnjicu  osnivanja. 

On je rekao da je došlo do uspona PSG, "koji vodi prema promeni koja nagoveštava nove vrednosti, tako da se Pokret više ne može prevideti, poniziti, niti smatrati marginom".

"Pokret slobodnih građana nalazi se u usponu i živoj pulsaciji prema onome što su vrednosti građanske Srbije, poput otvorenosti za moguću diskusiju i promene. Ja u tome vidim 'proleće slobodnih građana'. Tu se dešava nešto što predstavlja veliku promenu", naveo je Božović.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.05.2019, 22:44h Будимир

    Озон је отрован гас.

  • 22.05.2019, 10:47h eks

    Sve te CANVAS-CIA metode podlosti "apsolvirali" su gradjani Srbije i ne daju se više prevariti (sem onih malobrojnih, koji nisu naučili lekciju iz 90tih ).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side