Bramerc se sastao sa Akcionim timom
12.09.2011 Beograd

Bramerc se sastao sa Akcionim timom

Bramerc se sastao sa Akcionim timom
Glavni haški tužilac Serž Bramerc se, po dolasku u Beograd, sastao sa predstavnicima Akcionog tima sa saradnju sa Haškim tribunalom. Razgovori su trajali sat i po vremena ali detalji nisu saopšteni.

Bramerc boravi u Beogradu u prvoj poseti Srbiji posle hapšenja poslednje dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića. 

Teme Bramercovih razgovora u Beogradu, prema ranijim najavama, biće vezane nastavak saradnje u vezi sa tekućim suđenjima u Hag ali i otkrivanje informacija o tome kako je bilo moguće da se Mladić i Hadžić toliko dugo kriju i ko im je u tome pomagao.

Zvanični Beograd je neke podatke o tome već dostavio tužilaštvu u  Hagu, ali ono ne želi da ih objavljuje, već veruje da bi to trebalo da učine vlasti Srbije.

Prema izvoru agencije Beta u Hagu, Bramerc će, takođe, odati priznanje zvaničnicima Srbije za hapšenje Mladića i Hadžića.

Glavni haški tužilac će se u utorak sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Rasimom Ljajićem i tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

 

autor: AM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side