20.06.2019 Beograd

Brnabić: Bez sastanka u Parizu propuštena prilika

Brnabić: Bez sastanka u Parizu propuštena prilika Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Parizu da tamošnjeg julskog sastanka predstavnika Beograda i Prištine verovatno neće biti i da je razočarana jer ne zna šta je alternativa dijalogu, a da je propuštena ogromna prilika jer su "neki u potpunosti nerazumni".

Ona je na kraju posete Francuskoj rekla da svi prave paralelu sa Prespanskim sporazumom koji je postignut između Severne Makedonije i Grčke, ali da su za kompromis, kao u tom slučaju, potrebne dve strane.

"Ovde očigledno nemamo dve strane koje su spremne za bilo kakav kompromis", izjavila je Brnabić i dodala da se nada da će neko uspeti da razgovara s Prištinom o tome "šta je pametno za budućnost".

 

Nekoliko francuskih kompanija zainteresovano za metro u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Parizu da je danas na njenom sastanku s udruženjem poslodavaca MEDEF razmotren i plan za metro u Beogradu, prenela je Vlada Srbije.

"Nekoliko francuskih kompanija je zainteresovano za taj projekat, mi ćemo nastaviti da radimo na tome. Radna grupa za beogradski metro postoji na nivou Vlade (Srbije). Ja se nadam da ćemo uskoro imati neke konkretne dogovore o tome", rekla je Brnabić na kraju posete Francuskoj.

Ona je rekla da je od 2018, kada su francuske kompanije bile najveći investitori u Srbiji, sve vidljivije njihovo prisustvo.

"Oko 100 francuskih kompanija trenutno u Srbiji zapošljava oko 11 hiljada ljudi, ali pozvala sam ih da dođu u što većem broju da investiraju", zaključila je Brnabić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side