12.07.2018 Beograd

Brnabić i ambasadorka Australije: Ekonomija i kultura oblasti kojima treba posvetiti više pažnje

Brnabić i ambasadorka Australije: Ekonomija i kultura oblasti kojima treba posvetiti više pažnje Foto: Beta / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Australije u Beogradu Džuliju Fini, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima i mogućnostima unapređenja saradnje.

Ana Brnabić je izjavila da se saradnja na ekonomskom planu i zajedničkim projektima kreće u dobrom smeru, ali da postoje znatno veći potencijali, ističući rezultate kompanije "Rio Tinto" u razvoju rudarskih projekata, pre svega projekta "Jadar" značajnog, kako za lokalni razvoj, tako i za celokupnu privredu Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Ambasadorka Fini ocenila je da Srbija naporima u sprovođenju reformi i modernizacijom države "šalje pozitivne signale stranim investitorima", i da očekuje da će ovakve pozitivne promene uticati i na povećanje broja australijskih kompanija na srpskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Sagovornice su ocenile da su ekonomija i kultura oblasti kojima u budućnosti treba posvetiti više pažnje, a ukazano je i na značaj intenzivnijeg političkog dijaloga na visokom nivou.

Brnabić je zahvalila ambasadorki Fini na njenom ličnom doprinosu unapređenju bilateralne saradnje tokom mandata u Srbiji.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.07.2018, 09:25h Dragana

    Juuuuuuu pa zar u Srbiji više kulture..pa još gledamo i čirtamo o venčanju prije i filipša, tek se završila Zadruga a mi zabrinuti hoće li i ko od zadrugara ponovo uću u Zadrugui 2, pa Parovi, Ceca iAnastasija i veljko svaki dan u svim novinama o ishrani, školovanju sportu,...I još nam treba para, ma hajte miolim vas..i baš bih bilazahvaln ada se ovaj komentar objavi

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side