30.08.2018 Beograd

Brnabić i Fabrici o ustavnim amandmanima, medijskoj strategiji i pregovorima s Prištinom

Brnabić i Fabrici o ustavnim amandmanima, medijskoj strategiji i pregovorima s Prištinom Foto: Beta / Slobodan Miljević
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ministarstvo pravde i vlada Srbije posvećeno rade na završetku novog teksta ustavnih amandmana i usaglašavanju s preporukama Venecijanske komisije.

Brnabić je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem izrazila uverenje da će tekst u najskorijem periodu biti završen i prosleđen na usvajanje Skupštini, saopštila je vlada Srbije.

Premijerka je rekla da vlada i predstavnici medijskih udruženja rade na donošenju medijske strategije koja treba da garantuje sigurnost predstavnika medija i njihovo pravo na nesmetan rad.

Fabrici je rekao da je za Srbiju ključan napredak u oblasti reforme pravosuđa i vladavine prava, kao i sprovođenje svih obaveza u pregovaračkom procesu iz poglavlja 23 i 24.

Brnabić je rekla da je Srbija spremna za pronalaženje kompromisnog rešenja u pregovorima s Kosovom, ali da nije zadovoljna što Priština ne radi na implementiranju sporazuma, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština.

Brnabić i Fabrici su najavili da će krajem nedelje za saobraćaj biti otvoren Žeželjev most u Novom Sadu, uz prisustvo komesara za proširenje Johanesa Hana. Evropska unija je izgradnju tog mosta uložila više od 30 miliona evra.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side