14.06.2019 Beograd

Brnabić i francuski parlamentarci zadovoljni jačanjem ekonomske saradnje

Brnabić i francuski parlamentarci zadovoljni jačanjem ekonomske saradnje Foto: Beta / Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić i francuska parlamentarna delegacija koju predvodi Žak Mer danas su izrazili zadovoljstvo jačanjem ekonomske saradnje dve zemlje i ocenili da ima prostora za nova francuska ulaganja u Srbiju i nove investicije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je sa francuskom parlamentarnom delegacijom razgovarala u Beogradu o bilateralnim političkim odnosima i proširenju ekonomske saradnje.Francuski parlamentarci su izrazili podršku reformama koje Srbija sprovodi na evropskom putu, uz ocenu da ovakve posete doprinose jačanju veza i pomažu širenju evropskih vrednosti u regionu.

Gosti su premijerki Brnabić uručili inicijativu francuskih poslanika da se uspostavi dijalog među parlamentima regiona u okviru Berlinskog procesa.

Brnabić je istakla da su odnosi Srbije i Francuske dobri i sadržajni uz ocenu da intenziviranje parlamentarne saradnje u poslednje tri godine predstavlja važan segment u jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Ona je rekla da pristupanje Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlade Srbije, uz nastavak sprovođenja neophodnih reformi na putu ka članstvu.

Prmijerka je ponovila da jednostrani potezi Prištine mogu da destabilizuju ceo region Zapadnog Balkana i rekla da Srbija ostaje pri uverenju da je jedini put za rešenje problema postizanje kompromisnog rešenja, koje bi bilo prihvatljivo za obe strane.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.06.2019, 16:10h I ja, i ja.. molim gospođo!

    "Brnabić i francuski parlamentarci zadovoljni..." ...- E, vala, i ja sam zadovoljan... (istina, ne znam o čemu je reč, ali - zadovoljan sam!.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side