10.09.2018 Beograd

Brnabić: Nema najave da će Tači doći u Preševo

Brnabić: Nema najave da će Tači doći u Preševo Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da u Vladu Srbije nije stigla bilo kakva najava eventualne posete predsednika Kosova Hašima Tačija Preševu, kao i da da on mora prvo da se obrati Vladi Srbije.

"Nemamo nikakve najave. Prvo će morati da se obrati Vladi Srbije. Prvo ćemo da pogledamo šta će da kaže Vladi Srbije, pa ćemo na osnovu toga odlučiti", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Srbija zemlja koja može da obezbedi bilo koju posetu jer je stabilna i ima suverenitet koji je stvaran.

"Vlada će moći lako da uradi šta god bude bilo potrebno", rekla je premijerka Brnabić.

Prema pisanju medija, Tači će sa komesarom za proširenje i susedsku politiku Evropske unije Johanesom Hanom u sredu posetiti opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče je rekao da ni on nema informacija o toj poseti.

 

Brnabić: Vučićev govor na Kosovu istorijski, predstavio perspektivu nove Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u severnoj Kosovskoj Mitrovici "istorijski" jer je kako je navela, pružio perspektivu "nove, stabilne Srbije koja nema pretenzije da pobeđuje u ratovima nego u privredi".

"Mislim da je govor bio poučan i istorijski jer je predsednik prvo dao pogled u prošlost, na 20. vek koji je bio težak, pun ratova i gubitaka za Srbiju ali je dao i jedan mogući novi program za budućnost Srbije i srpskog naroda koji nije baziran na praznim rečima i frazama, moguću perspektivu za budućnost jedne nove, stabilne, ekonomski mnogo jače Srbije", kazala je premijerka za Prvu televiziju.

Komentarišući incidente koji su pratili Vučićevu posetu Kosovu, ona je navela da se "još jednom" potvrdila njena ranija izjava da su trenutni lideri kosovskih Albanaca "nepredvidivi i da ne poštuju dogovore".

"Utoliko strašnije, jer smo imali prvi dan posete u kojem je predsednik Srbije davao samo poruke mira, saradnje. Ono što ja mislim jeset da su to nažalost, političari rata, da nisu političari mira, da ne znaju kako da se ponašaju u miru, ali mi ćemo da radimo po onim porukama mira koje je dao predsednik Aleksandar Vučić", kazala je Ana Brnabić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.09.2018, 22:24h miloš

    Lažna premijerka,postavljena od vašintona želi i ona nešto da bitno kaže naivnom narod,uglavnom po nalogu mentora uljuljkava ih u lažna obećanja,hrani ih lažnim optimizmom i uglavnom se predstavlja kao predstavnik naroda a u suštini predstavnik antinarodne vlasti.Ova izjava je klasična njena izjava u kojoj mnogo govori a ništa nekazuje

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side