Brnabić: Neću se izviniti, rekla sam istinu o 'ljudima iz šume'
04.06.2019 | 21:58h ► 22:15h Beograd

Brnabić: Neću se izviniti, rekla sam istinu o 'ljudima iz šume'

Brnabić: Neću se izviniti, rekla sam istinu o 'ljudima iz šume' Foto: Beta / Miloš Miškov
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da ne bi povukla svoju izjavu da u vlastima u Prištini ima ljudi "iz šume".

 

 

 

Dodala je da smatra da nikako ne nipodaštava albanski narod, ali da "nema nikakvo poštovanje prema Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju"

Ona je rekla da se neće izviniti zbog te svoje izjave jer smatra da je to istina.

"Najviše bih volela da se nikad nisam srela Haradinajem, jer vi znate za kakve ja najgore zločine bio optužen, ali moram i sa crnim đavolom zbog interesa Srbije", rekla je Brnabić u emisiji "Upitnik" Radio-Televizije Srbije.

Kako je rekla, "ljuta je" na Evropsku uniju i SAD što je "teraju kao ženu" da sedi s "ljudima odgovornim za najgore stvari".

Na pitanje šta očekuje od najavljenog sastanka u Parizu, početkom jula, ona je rekla da "ako ga organizuje Francuska, mi ćemo biti tamo".

 

Rekonstrukcije Vlade neće biti, čakaju se izbori

Ana Brnabić izjavila je večeras da su Srbiji bitni jedinstvo i stabilnost, a da rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku ne bi tome doprinela.

"Mislim da je verovatnije da ćemo u ovom trenutku sačekati izbore", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje o eventualnoj promeni nekih ministara.

Ona je rekla da ima ministara koji rade bolje i lošije, "onih koji svakako daju sve od sebe, ima i onih koji bi morali da budu efikasniji".

"Ali, na žalost, nije promenjena situacija od vremena kad smo razgovarali o mogućnoj rekonstrukciji Vlade, čak je politička situacija u vezi sa Kosovom i Metohijom samo pogoršana. Srbiji je bitno jedinstvo i stabilnost", rekla je Brnabić. 

 

Razgovaraćemo sa opozicijom koja hoće da razgovara

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je "poenta" izveštaja stručne grupe koja je predstavljena na protestima "Jedan od pet miliona", da su "izbori fer samo ako na njima ne učestvuje Aleksandar Vučić lično".

"Pa je li to normalno, to je posebna politička inovacija u svetu, neka je patentiraju", rekla je Brnabić.

Na pitanje o dijalogu u društvu, ona je rekla da se se može razgovarati "o svemu onome što priča opozicija koja je spremna za dijalog, a takvih hvala bogu, na svu sreću, ima u Srbiji".

"Razgovaraćemo sa opozicijom koja hoće da razgovara, a ko hoće da ruši vlast na ulici i upada na Javni servis sa motornim testerama, vešalima, mislim da to nije relevantna grupa za dijalog", rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da je proš nedelje objavljeni izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije "nedosledan" i da je na njega "reagovala ljudski".

Po njenim rečima, u izveštaj su neke informacije "prvi put tendenciozno stavljene, a neke tendenciozno ispuštene".

"U izveštaju se, na primer, kaže da su protesti bili mirni, a ne stavlja se da su nasilno upali u zgradu Radio-Televizije Srbije", naglasila je Brnabić.

 

Građani će biti obeštećeni za posledice poplava

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će građani koji su imali štetu od poplava biti obeštećeni, ali i da je je "jako zadovljna koliko je urađeno" na sistemu odbrane, i kako se pokazao taj sistem, u koji je ulagano od 2014. i 2015. godine.

"Svaki se cent isplatio koji smo uložili", rekla je Brnabić, kao i da je šteta bila minimalna s obzirom koliko je kiše palo.

"Tražićemo od lokalnih samouprava procenu štete i onda ćemo kroz tekuću budzetsku rezervu pomoći građanima", rekla je Brnabić, u emisiji Upitnik Raditelevizije Srbije, kao da će ta pomoć biti i drugačija.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side