10.01.2018 Beograd

Brnabić: Poseta premijera Japana istorijski važna za unapređenje odnosa dve države

Brnabić: Poseta premijera Japana istorijski važna za unapređenje odnosa dve države Foto: Zoran Raš
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou.

Ona je u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom navela da Srbija i Japan imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa i da su u protekloj godini učinjeni značajni koraci u saradnji dve države na svim nivoima.

Brnabić je istakla je da je Srbija veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i ulaganja u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i turizma.

Izrazila je uverenje da će i ubuduće biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Marujama je naglasio da će poseta premijera Japana, koji u Srbiju dolazi sa delegacijom privrednika, biti dobra prilika da se unapredi saradnja i prenesu iskustva, pre svega u oblasti razvoja privatnog sektora i malih i srednjih preduzeća.

On je ocenio da Srbija postaje sve interesantnije tržište za ulaganje, o čemu svedoče japanske kompanije koje već posluju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i sve veći broj privrednika iz Japana koji su zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Japan imaju dobru saradnju na međunarodnom planu koja se ogleda u međusobnoj podršci u važnim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Poseta premijera Japana Beogradu najavljena je za 15. januar.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side