Brnabić: Ukidanje taksi je minimum minumuma za nastavak razgovora s Prištinom
17.04.2019 | 15:58h ► 16:10h Beograd

Brnabić: Ukidanje taksi je minimum minumuma za nastavak razgovora s Prištinom

Brnabić: Ukidanje taksi je minimum minumuma za nastavak razgovora s Prištinom Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Beogradu da je ukidanje kosovskih taksi na robu iz Srbije "minimum minumuma" za nastavak razgovora s Prištinom i da od predstojećeg susreta u Berlinu ne očekuje mnogo.

"Ne očekujem mnogo (od susreta u Berlinu), mi smo pozvani, saslušaćemo šta imaju da nam kažu", rekla je Brnabić posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Na sastanku u Berlinu 29. aprila učestvovaće lideri Zapadnog Balkana i visoki zvaničnici EU, a Srbiju i Kosovo će predstavljati i predsednici i premijeri.

Brnabić je kazala da ne misli da će Srbiji na tom sastanku biti servirana neka gotova rešenja i da ne misli da takva ambicija postoji.

Ona je navela da će eventualni pokušaji da se promeni format pregovora Beograda i Prištine kako bi se Srbija privolela da sedne za pregovarački sto bez ukidanja kosovskih taksi, biti neuspešni.

Premijerka Srbija je ocenila da Priština ne želi kompromis i dodala da je to pokazala usvajanjem platforme koja je, kako je kazala, usmerena protiv dijaloga.

 

Najava iz opozicije u vezi s mitingom u petak je zapanjujući nedemokratski čin

Premijerka je kazala da je "aposlutno zapanjujući nedemokratski čin" najava iz opozicije da će proveravati ko je napustio svoje radno mesto kako bi došao na miting vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u petak.

"To je pretnja nasiljem prema onima koji ne misle kao oni", rekla je Brnabić danas posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Brnabić je kazala da taj deo opozicije treba da prouči šta su demokratski standardi i da ih se pridržava.

Ona je dodala da vlast nikada nije evidentirala ljude koji idu na građanske proteste, niti im je pretila nekim merama.

U petak će u Beogradu biti održan miting SNS "Stop nasilju", u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side