22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sutra veoma toplo i sparno, temperatura do 36 stepeni Sutra veoma toplo i sparno, temperatura do 36 stepeni

  U Srbiji se sutra ujutro po kotlinama očekuje kratkotrajna magla, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno, s temperaturom do 36 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

 • Vučić: Srbija nastavlja evropski put, garantujem stabilnost Vučić: Srbija nastavlja evropski put, garantujem stabilnost

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle odluke Britanaca da izađu iz Evropske unije, da će Srbja nastaviti svoj evropski put i da će očuvati finansijsku i političku stabilnost.

 • Bojan Atlagić imenovan za vršilac dužnosti EPS Distribucije Bojan Atlagić imenovan za vršilac dužnosti EPS Distribucije

  Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da je Izvršni odbor tog preduzeća imenovao Bojana Atlagića za vršioca dužnosti privrednog društva Operator distributivnog sistema "EPS Distribucija".

 • Tači: Priština neće dozvoliti rekonolizaciju Kosova Tači: Priština neće dozvoliti rekonolizaciju Kosova

  Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je izbegle Srbe sa Kosova da se vrate poručivši im da su dobrodošli jer oni su, kaže, građani Kosova, a "Kosovo je zemlja za sve, ne samo za jednu etničku grupu", ali neće dozvoliti rekonolizaciju što Beograd pokušava.

 • Mihajlović: Linija za SAD više od direktnog leta Mihajlović: Linija za SAD više od direktnog leta

  Avio-kompanija Er Srbija priredila je prijem u njujorškom Linkoln centru povodom uspostavljanja direktne linije Beograd - Njujork a potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je u obrahcanju zvanicama da je uspostavljanje direktne vazdušne veze sa SAD je veliki dan za Srbiju.

 • Okanović: Vozači da prave češće pauze Okanović: Vozači da prave češće pauze

  Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović apelovao je danas na vozače da prave veće pauze tokom vožnje na dužim relacijama, a na nadležne da obezbede da radovi na autoputevima ne dovode do zastoja većih razmera u saobraćaju.

 • Mali: Veliki dan za Beograd i Srbiju Mali: Veliki dan za Beograd i Srbiju

  Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali izjavio je, povodom prvog direktnog leta za Njujork, da je ovo veliki dan za Beograd, Srbiju i se građane jer, između ostalog, znači nove investicije i veći broj turista.

 • Efikasno pravosuđe i izvršenje potrebni za uspešnu privredu Efikasno pravosuđe i izvršenje potrebni za uspešnu privredu

  Efikasno pravosuđe i brzo izvršenje presuda neophodni su za uspešnu i razvijenu privredu, a time i za viši životni standard građana, poruka je današnjeg okruglog stola “Dijalog pravosuđa i privrede - korak dalje ka efikasnom izvršenju”.

 • Mihajlović: Direktan let važan i politički i ekonomski Mihajlović: Direktan let važan i politički i ekonomski

  Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je uspostavljanje direktnog leta za Ameriku, nakon 24 godine, važno i sa političkog i sa ekonomskog stanovišta, ističući da je ova vlada prva koja je uspela da napravi sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije.

 • Nikolić: Policija ili vatrogasci treba da ispaljuju rakete Nikolić: Policija ili vatrogasci treba da ispaljuju rakete

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas Voćarski institut u Čačku i tom prilikom izjavio da smara da bi ubuduće policija trebalo da preuzme obavezu ispaljivanja protivgradnih raketa.

 • Veliko interesovanje za razgovor sa premijerom Veliko interesovanje za razgovor sa premijerom

  Za razgovor sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, koji će 8. jula početi da prima građane, vlada veliko interesovanje, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

 • Viši sud odbio zahtev odbrane osuđenih za ponavljanje postupka u slučaju Taton Viši sud odbio zahtev odbrane osuđenih za ponavljanje postupka u slučaju Taton

  Viši sud u Beogradu odbio je zahtev odbrane osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje postupka za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, ocenivši da bi ispitivanje predloženih svedoka bilo nov dokaz, ali bez dovoljnog kvaliteta, saopštio je danas taj sud.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Fonet web tv Tanjug
Android NM