22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Svedok: Staro sajmište bio ustaški, a ne Nedićev logor Svedok: Staro sajmište bio ustaški, a ne Nedićev logor

  U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljen postupak pravne rehabilitacije predsednika Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića na kome je svedok Žarko Vidović ocenio da je Staro sajmište bio ustaški, a ne Nedićev logor.

 • Protest komunista i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO) Protest komunista i desničara zbog rehabilitacije Nedića (FOTO)

  Postupak pravne rehabilitacije Milana Nedića nastavljen je danas, a ispred Višeg suda u Beogradu protestuju neokomunisti i desničari.

 • Ombudsman: Zakoni ne prepoznaju eksploataciju dece putem interneta Ombudsman: Zakoni ne prepoznaju eksploataciju dece putem interneta

  Institucija Pokrajinskog ombudsmana upozorila je danas, povodom Dana bezbednog interneta, da u Srbiji i dalje ne postoji nijedan dokument na državnom nivou koji prepoznaje eksploataciju dece putem interneta i mobilnih telefona, iako je reč o sve učestalijem vidu zlostavljanja, zloupotrebe i nasilja nad decom.

 • Vulin: Proces rehabilitacije Nediću je uvreda za žrtve Vulin: Proces rehabilitacije Nediću je uvreda za žrtve

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je proces rehabilitacije predsednika Vlade Srbije tokom okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića uvreda za žrtve u Drugom svetskom ratu.

 • Mali: Na proslavi Delte sam bio kao gradonačelnik Mali: Na proslavi Delte sam bio kao gradonačelnik

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je na proslavi godišnjice kompanije Delta bio kao gradonačelnik i da je to bila njegova obaveza.

 • Kurc: EU ne sme ostaviti na cedilu Zapadni Balkan Kurc: EU ne sme ostaviti na cedilu Zapadni Balkan

  Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ističe da EU, u izbegličkoj krizi, ne sme ostaviti same zemlje Zapadnog Balkana, posebno Srbiju i Makedoniju, i naglašava da će Austrija ostati pouzdan partner Srbije i regiona.

 • Intervju Virdžinija Langbak: Jednakost se uči o malih nogu Intervju Virdžinija Langbak: Jednakost se uči o malih nogu

  Prema prvom Indeksu rodne ravnopravnosti koji se primenjuje u zemljama EU i Srbiji od ove godine – Srbija je među prvih deset zemalja po mnogim pokazateljima. Zašto je Indeks značajan i s kojim se problemima u životu i radu susreću žene, objašnjava Virdžinija Langbak, direktorka Evropskog instituta za rodnu ravnopravnost

 • Sutra umereno oblačno i toplo, do 20 stepeni Sutra umereno oblačno i toplo, do 20 stepeni

  U Srbiji će sutra biti malo i umereno oblačno i toplo, a samo ujutru u Banatu ponegde sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 • Mihajlović: Društvo da pomogne ženama nakon izlaska iz sigurne kuće Mihajlović: Društvo da pomogne ženama nakon izlaska iz sigurne kuće

  Predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je važno da društvo pomogne ženama koje napuste sigurnu kuću da se ekonomski osamostale.

 • Ljajić: Presuda Šešelju do 31. marta Ljajić: Presuda Šešelju do 31. marta

  Haški tribunal još nije obavestio Srbiju o datumu izricanja presude lideru SRS Vojislavu Šešelju, ali su načelno rekli da se to može očekivati do 31. marta, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tim tribunalom Rasim Ljajić.

 • Jagodinska pivara pred otvaranje stečaja Jagodinska pivara pred otvaranje stečaja

  U Privrednom sudu u Kragujevcu za sutra je zakazano pripremno ročište radi utvrđivanja postojanja stečajnog razloga Fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jednog od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji, osnovane 1852. godine.

 • Nikodijević: Raspoloženje Beograđana videće se na izborima Nikodijević: Raspoloženje Beograđana videće se na izborima

  Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da nisu ispunjeni uslovi za održavanje izbora u gradskoj skupštini i istakao da će izbori biti održani u 17 gradskih opština i da će to najbolje pokazati raspoloženje građana u Beogradu.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Medija centar Tanjug
Android NM