22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Miščević: Dobro znamo obaveze na putu ka EU Miščević: Dobro znamo obaveze na putu ka EU

  Srbija dobro razume svoje obaveze u procesu evropske integracije i nastaviće da usaglašava svoje sa stavovima Unije, rekla je šefica pregovaračkog tima s EU Tanja Miščević.

 • Mihajlović: U Srbiji od početka godine ubijene 22 žene Mihajlović: U Srbiji od početka godine ubijene 22 žene

  Nasilje je ozbiljan društveni problem koji preti da generiše još nasilnika, ako mu se brzo ne stane na put, ocenila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, navodeći da alarmantan podatak da su u Srbiji od početka godine ubijene 22 žene, traži hitnu rekaciju i države i društva.

 • Nije tačno da je prihod budžeta zbog notara manji Nije tačno da je prihod budžeta zbog notara manji

  Savetnik direktora Poreske uprave Srbije Ranko Sokolović izjavio je večeras da nije tačan zaključak da je državni budžet na gubitku, jer su pojedine poslove od sudova preuzeli javni beležnici.

 • Teodor Meron odgovorio Josipoviću Teodor Meron odgovorio Josipoviću

  Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron odgovorio je Ivu Josipoviću na pismo u kojem hrvatski predsednik upozorava na posledice puštanja Vojislava Šešelja na slobodu.

 • Omerović: Deca ulice najugroženija grupa Omerović: Deca ulice najugroženija grupa

  Deca ulice spadaju u jednu od najugroženijih grupa, a najveći broj njih dolazi iz romske populacije, izjavio je danas na radnom sastanku ''Položaj dece koja žive i rade na ulici'' predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost Meho Omerović.

 • Zeri: Otkriveno više od 35 miliona evra sumnjivih transakcija Zeri: Otkriveno više od 35 miliona evra sumnjivih transakcija

  Finansijska obaveštajna jedinica Kosova otkrila je više od 35 miliona evra sumnjivih transakcija koje su pokušali da kamufliraju preko kosovskog bankarskog sistema tokom 2013.godine, prenosi Zeri.

 • NUNS apeluje: Navijačko nasilje ne treba popularizovati NUNS apeluje: Navijačko nasilje ne treba popularizovati

  Nezavisno udruženje novinara Srbije apeluje da u izveštavanju sa sportskih manifestacija, u skladu sa etičkim i profesionalnim standardima, ni na koji način ne treba promovisati nasilje i nasilnike, ne otvarati im prostor, naslovne strane i udarne termine u informativnim emisijama.

 • Izgoreo automobil u Nišu, nema povređenih Izgoreo automobil u Nišu, nema povređenih

  Rano jutros u 2.50 časova izbio je požar na putničkom automobilu marke "be-em-ve" u ulici Vojvode Mišića u Nišu, rečeno je Tanjugu u Informativnoj službi Policijske uprave Niš.

 • Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske Vulin: Budući odnosi zavise od reakcije Turske

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da budući odnosi između Srbije i Turske, nakon što je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač, zavise od reakcije Turske istakavši da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u tom slučaju.

 • Verbić: Danas počinje rad na posebnom kolektivnom ugovoru Verbić: Danas počinje rad na posebnom kolektivnom ugovoru

  Ministarstvo prosvete i sindikati počinju danas rad na posebnom kolektivnom ugovoru koji bi trebalo da bude završen do kraja decembra, izjavio je jutros ministar prosvete Srđan Verbić.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Fonet web tv Tanjug
Android NM