22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Milićev u pritvoru, odbio da kaže gde je "kantrimen" Milićev u pritvoru, odbio da kaže gde je "kantrimen"

  Marko Milićev odbio je danas na saslušanju kod sudije za prethodni postupak da odgovori zašto se krio i gde je bio tokom bekstva.

 • Nikolić: Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, oni su svoji Nikolić: Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, oni su svoji

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da je bunjevačkim osnovcima poklonio udžbenike koje je odobrilo šest prosvetnih institucija u Srbiji, kao i da pripadnici te manjine nisu ni Srbi, ni Hrvati, već 'svoji'.

 • Vulin: Proverićemo i dečje dodatke Vulin: Proverićemo i dečje dodatke

  Svako od 300.000 rešenja o pravu na invalidsku penziju biće provereno, a sumnje u njihovu regularnost biće konačno razrešene, kaže Aleksandar Vulin, ministar za rad.

 • Čirkiz: Zašto se građanima "pumpaju" računi za struju Čirkiz: Zašto se građanima "pumpaju" računi za struju

  Poslanik Srpskog pokreta obnove (SPO) Mirko Čikiriz zatražio je danas od ministra rudarstva Aleksandra Antića i direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) da odgovore zbog čega EPS građanima „pumpa“ račune za struju i obračunava dug koji je stariji od godinu dana.

 • Mali: Beograd neće trpeti nelegalne objekte Mali: Beograd neće trpeti nelegalne objekte

  Najviši beogradski funkcioneri obišli su danas brod-hotel bez pogona i oznaka, koji je, kako se navodi u saopštenju beogradske uprave, mimo svih propisa i bez potrebnih dozvola postavljen na Dunavu nedaleko od Kule Nebojša.

 • Izboden srednjoškolac u Železniku Izboden srednjoškolac u Železniku

  Na parkingu ispred Srednje mašinske škole u Železniku, oko podneva su se potukla dva učenika te škole i u tuči je nožem povređen jedan od njih.

 • Stefanović: Na bezednosti se ne može štediti Stefanović: Na bezednosti se ne može štediti

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nivo opremljenosti policije mora biti popravljen jer je bezbednost nešto na čemu ne može da se štedi.

 • Selaković: Rast antikorupcijske birokratije Selaković: Rast antikorupcijske birokratije

  Ministar pravde Nikola Selaković kritikovao je danas rad antikorupcijskih tela, ocenivši da nisu postigla zadovoljavajući razultat u suzbijanju korupcije, i poručio da takva praksa mora da prestane.

 • Privedeni napadači na kontrolora Bus plusa Privedeni napadači na kontrolora Bus plusa

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli su danas dvojicu muškaraca koji su napali kontrolora Busplusa, na liniji 511, saopšteno je iz gradske uprave.

 • Osnovci iz Srbije evropski šampioni u poznavanju saobraćaja Osnovci iz Srbije evropski šampioni u poznavanju saobraćaja

  Reprezentacija Auto-moto saveza Srbije, sastavljena od četvoro najboljih osnovaca iz naše zemlje, ponovo je osvojila prvo mesto u poznavanju saobraćaja na 29. evropskom takmičenju Svetske automobilske federacije i Norveške automobilske federacija u Norveškoj.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Fonet web tv Tanjug
Android NM