22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • RIK: Koalicija DSS-Dveri osvojila 5,03 odsto glasova RIK: Koalicija DSS-Dveri osvojila 5,03 odsto glasova

  Republička izborna komisija (RIK) saopštila je u noći između srede i četvrtka preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora prema kojima je koalicija DSS-Dveri prešla cenzus, osvojivši 5,03 odsto glasova izašlih birača.

 • Ugašen požar u čačanskoj Slobodi Ugašen požar u čačanskoj Slobodi

  U jednom pogonu fabrike "Sloboda" u Čačku večeras je izbio požar, koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen, i nema nikakve opasnosti po stanovništvo.

 • Vučić: Srbija ispunila uslove za otvaranje poglavlja 23 Vučić: Srbija ispunila uslove za otvaranje poglavlja 23

  Predsednik Srpske napredne stranke i aktuelni premijer Aleksandar Vučić večeras je, povodom odbijanja Hrvatske da da saglasnost za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i EU, rekao da je Srbija ispunila sve što je bilo potrebno.

 • Intervju Nebojša Josić: Bićemo najglasniji u SO Sopot Intervju Nebojša Josić: Bićemo najglasniji u SO Sopot

  U prigradskoj beogradskoj opštini Sopot na izborima i nije i jeste bilo iznenađenja. Ubedljivu većinu ponovo je osvojio Živorad Milosavljević, ovog puta u dresu SNS, ali prvi put se našla i jedna zaista opoziciona lista, LDP/DS, sa dva odbornika. Jedan od njih je Nebojša Josić (LDP).

 • Ružić: Srbiji nije potreban politički cirkus Ružić: Srbiji nije potreban politički cirkus

  Potpredsednik SPS Branko Ružić izjavio je danas da Srbiji nije potreban "politički cirkus", poput dešavanja u Republičkoj izbornoj komisiji, i poručio da treba čestitati svima koji su prešli cenzus, a zatim se okrenuti budućnosti Srbije.

 • Smenjen direktor programa RTV Smenjen direktor programa RTV

  Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine saopštio je večeras da je jednoglasnom odlukom smenio direktora programa RTV-a Slobodana Arežinu i da je raspisan konkurs za novog direktora programa.

 • Radulović prijavio izborne neregularnosti Radulović prijavio izborne neregularnosti

  Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je predsednik pokreta Saša Radulović podneo prijavu najbližoj policijskoj stanici jer su aktivisti Srpske napredne stranke bili u blizini izbornog mesta na Novom Beogradu na kome se ponavljaju izbori i pozivali građane da glasaju za njihovu listu.

 • Miščević: Treba sačekati dalje korake članica EU Miščević: Treba sačekati dalje korake članica EU

  Šefica pregovaračkog tima za pristupanje Evropskoj uniji Tanja Miščević izjavila je danas, povodom odbijanja Hrvatske da da saglasnost za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima Srbije i EU, da treba sačekati kako bi videli dalje korake država članica EU o tom pitanju.

 • Tači: Prioriteti su mi učlanjenje u NATO i EU Tači: Prioriteti su mi učlanjenje u NATO i EU

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da su prioriteti njegovog mandata na čelu Kosova vladavina zakona, privredni razvoj, regionalna saradnja, učlanjenje u NATO i EU.

 • Narednih dana manji porast vodostaja Save Narednih dana manji porast vodostaja Save

  Na rekama u Srbiji se tokom večeri ne očekuje veći porast vodostaja dok je zbog vremenskih prilika, tokom dana zabeležena pojava grada, izjavio je hidrolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Dejan Vladiković.

 • PIK objavio konačne rezultate u Pokrajini PIK objavio konačne rezultate u Pokrajini

  Pokrajinska izborna komisija (PIK) je na današnjoj sednici utvrdila konačne rezultate izbora od 24. aprila za poslanike u Skupštinu Vojvodine, u kojoj će sedeti poslanici sa devet lista.Prema navodima sa sajta PIK-a, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" osvojila je 44,48 odsto glasova, što je ukupno 63 skupštinska mandata.

 • Saopštenje Višeg tužilaštva da ne želim da sarađujem je skandalozno Saopštenje Višeg tužilaštva da ne želim da sarađujem je skandalozno

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić danas je kao skandalozno ocenio saopštenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u kome se navodi da on nije želeo da sarađuje u otkrivanju ljudi koji su mu uputili pretnje.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Medija centar Tanjug