22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • SPC: Trajno razrešen episkop Filaret SPC: Trajno razrešen episkop Filaret

  Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da je trajno razrešio episkopa mileševskog Filareta, a za administratora eparhije određen je episkop budimljansko-nilšićki Joanikije.

 • Nikolić: Idejni tvorci velike Albanije ne miruju Nikolić: Idejni tvorci velike Albanije ne miruju

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da poslednji teroristički napadi u regionu "potvrđuju strepnje da idejni tvorci takozvane Velike Albanije ne miruju".

 • Rama: Albanaci u Preševu traže duhovno ujedinjenje Rama: Albanaci u Preševu traže duhovno ujedinjenje

  Premijer Albanije Edi Rama otkrio je danas u Prištini spomenik Ismail Ćemajliju i poručio da je "zajednički krov Albanaca Evropa", a da u Preševu "traže samo duhovno i kulturno ujedinjenje".

 • Vučić: Srbija za održivo rešenje za Srbe na KiM Vučić: Srbija za održivo rešenje za Srbe na KiM

  Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vucić izjavio je za nemački Velt da se nada što je moguće skorijem otvaranju poglavlja sa EU.

 • Stanojević: Ne čine samo alkoholičari nasilje u porodici Stanojević: Ne čine samo alkoholičari nasilje u porodici

  Alkoholizam utiče na nasilje u porodici, jer su "kočnice" onih pod dejstvom alkohola mnogo manje, ali je velika predrasuda da su samo alkoholičari spremni na teška krivična dela, rekla je koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.

 • Ljajić: Razmotrićemo sve aspekte slučaja Šešelj Ljajić: Razmotrićemo sve aspekte slučaja Šešelj

  Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Lajić rekao je da će Vlada Srbije odluku o haškom optuženiku Vojislavu Šešelju doneti "kada razmotri sve aspekte slučaja" i u skladu sa zakonima.

 • Pajtić: Rado bih video Sašu Jankovića u DS Pajtić: Rado bih video Sašu Jankovića u DS

  Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da bi rado video ombudsmana Sašu Jankovića u redovima DS ukoliko bi nakon prestanka obavljanja funkcije Zaštitnika građana, Janković pokazao političke ambicije.

 • Postoji svedok ubistva suvlasnika Pink taksija Postoji svedok ubistva suvlasnika Pink taksija

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da beogradska policija ima očevica ubistva suvlasnika Pink taksija Teodora Gašeće na Zvezdari.

 • Stojanović: Situacija sa povratnicima u Klini zabrinjavajuća Stojanović: Situacija sa povratnicima u Klini zabrinjavajuća

  Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je danas u Klini, tokom obilaska povratnika koji su proteklih nedelja napadani i pljačkani, da je situacija gora nego što su prikazivali mediji, a takodje je izrazio nezadovoljstvo izveštajem Euleksovog mobilnog tima o tim napadima i razlozima koji su do njih doveli.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Medija centar Tanjug
Android NM