22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Azilanti na vrelom asfaltu (FOTO, VIDEO) Azilanti na vrelom asfaltu (FOTO, VIDEO)

  Većina izbeglica sa Bliskog istoka dane i noći provodi u neposrednoj blizini glavne autobuske i železničke stanice u Beogradu, tamo gde su im dostupne banke i veze

 • Šabić primio radnike "Magnohroma" Šabić primio radnike "Magnohroma"

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić primio je danas predstavnike grupe od više od 1.400 bivših radnika kraljevačkog "Magnohroma", sa kojima je razgovarao o ostvarivanju njihovih prava.

 • Sutra u većem delu dana pretežno sunčano, do 35 stepeni Sutra u većem delu dana pretežno sunčano, do 35 stepeni

  U Srbiji će sutra u većem delu dana biti pretežno sunčano vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 26 na severu, do 35 stepeni na jugu i istoku.

 • Tahiri: Nastavak dijaloga u Briselu 5. avgusta Tahiri: Nastavak dijaloga u Briselu 5. avgusta

  Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri najavila je danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu za 5. avgust, na kome će biti precizirani svi tehnički aspekti sporazuma o uzajamnom priznavanju polisa osiguranja, nakon čega će početi njegovo sprovođenje.

 • Vučić primio novog ambasadora Ukrajine Vučić primio novog ambasadora Ukrajine

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas novopostavljenog ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča, a u razgovoru oni su izrazili privrženost poštovanju teritorijalne celovitosti Srbije, odnosno Ukrajine.

 • Dosta je bilo: Priprema se finalna pljačka državnih nekretnina Dosta je bilo: Priprema se finalna pljačka državnih nekretnina

  Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da Vlada Srbije priprema teren za još jednu pljačku javne imovine kroz poseban zakon o povlašćenom otkupu stanova i poslovnog prostora u vlasništvu države.

 • Vekić: Registrovano 710.000 obolelih od dijabetesa Vekić: Registrovano 710.000 obolelih od dijabetesa

  Državni sekretar Ministarstva zdravlja prof. dr Berislav Vekić rekao je danas u Nišu, na otvaranju prvog savetovališta za dijebetes, da je od te bolesti u Srbiji registrovano 710.000 obolelih i da verovatno taj broj nije konačan.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte... U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

  Tema broja: Zakonska reforma policije -- I dalje bez depolitizacije i dekriminalizacije: Nedavnim izmenama Zakona o policiji i nacrtom novog, najavljena je reforma ovog sektora. Šta su novine i gde su slabosti, analizira Maša Milenković

 • Stojanović: Deset ratnika ISIS pod prismotrom srpskih službi Stojanović: Deset ratnika ISIS pod prismotrom srpskih službi

  Srbiji trenutno ne preti realna opasnost od terorističkih napada ISIS, ali domaće bezbednosne službe pomno prate korak svih za koje znaju da su povezani sa ovom organizacijom, a takvih je, prema rečima Momira Stojanovića, predsednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost, desetak u raško-polimskoj oblasti.

 • Danas pretežno sunčano, temperatura od 30 do 37 stepeni Danas pretežno sunčano, temperatura od 30 do 37 stepeni

  U Srbiji danasi pretežno sunčano i toplo, a u centralnim i južnim krajevima i veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 na severu do 37 stepeni na jugu i istoku.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending