22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić: Voleli bismo da budemo kao Finska Vučić: Voleli bismo da budemo kao Finska

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Helsinkiju sa predsednikom Vlade te zemlje Aleksanderom Stubom sa kojim je razgovarao o putu Srbije ka Evropskoj uniji, predsedavanju OEBS-om, odnosima u regionu i o situaciji u Ukrajini.

 • Gašić i Šutanovac: Polemika o VBA Gašić i Šutanovac: Polemika o VBA

  Ministar odbrane Bratislav Gašić i bivši ministar Dragan Šutanovac su u Skupštini polemisali o optužbama da VBA bez odluke suda špijunira političke stranke.

 • Donja Borina: Sudar automobila i voza, pet osoba povređeno Donja Borina: Sudar automobila i voza, pet osoba povređeno

  Pet osoba je povređeno kada je putnički automobil naleteo na teretni voz na putnom prelazu u Donjoj Borini, saopštile su Železnice Srbije.

 • Borislav Stefanović: Pobeda Sirize će imati posledice Borislav Stefanović: Pobeda Sirize će imati posledice

  Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio je danas povodom pobede ekstremne levice na vanrednim izborima u Grčkoj, da je to ozbiljna politička promena za južnu Evropu, Mediteran i Zapadni Balkan koja će imati svoje posledice.

 • Verbić: Glavni zadatak racionalizacija radnih mesta u prosveti Verbić: Glavni zadatak racionalizacija radnih mesta u prosveti

  Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da je glavni zadatak Ministarstva, nezavisno od štajka koji je u toku, racionalizacijha radnih mesta u prosveti, za šta postoje relativno jednostavni mehanizmi.

 • Advokatska komora: Državni organi dužni da sarađuju sa zaštitnikom građana Advokatska komora: Državni organi dužni da sarađuju sa zaštitnikom građana

  VBA i Ministarstvo dobrane su odbili da zaštitniku građana Saši Jankoviću dostave dokumente pomoću kojih bi okončao zakonom predviđenu kontrolu, o čemu je on obavestio javnost, ali i o saznanjima da VBA nezakonito prikuplja podatke o aktivnostima političkih stranaka, vojnih i civilnih sindikata i sudijama.

 • Šabić: (Ne)zakonito snimanje policijske aktivnosti Šabić: (Ne)zakonito snimanje policijske aktivnosti

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenjuje da saopštenje Sindikata Komunalne policije u kontekstu situacije nastale povodom vezivanja i privođenja građanke zbog neposedovanja autobuske karte u kome Sindikat "oštro osuđuje nezakonito snimanje od strane NN lica" i najavljuje podnošenje krivične prijave, nije primeren i opravdan način reagovanja.

 • Perčević iz pritvora svedočio na suđenju Bojiću Perčević iz pritvora svedočio na suđenju Bojiću

  Nekadašnji funkcijoner SPS-a i vlasnik "Interkomerca" Goran Perčević saslušan je danas u Palati pravde kao svedok na suđenju nekadašnjem ministru zdravlja Milovanu Bojiću.

 • RSZ: Na području Peći 18 zemljotresa za osam dana RSZ: Na području Peći 18 zemljotresa za osam dana

  Zemljotres magnitude 2,8 jedinica Rihterove skale registrovan je prethodne večeri, u 21.18 časova, u Pećkom području, na Kosovu, i osim uynemirenja građana nije pričinio nikakvu materijalnu štetu, rekao je danas Tanjugu zamenik direktora Republičkog seizmološkog zavoda Branko Dragičević.

 • Sutra oblačno, mestimično sa slabim snegom Sutra oblačno, mestimično sa slabim snegom

  U Srbiji će sutra preovlađivati oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, pre podne uglavnom u centralnim i južnim krajevima, a posle podne u svim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Preporuke prijatelja
Frizer
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM