22.04.2013 Beograd

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara

Bus plus ima dobit od 48 miliona dinara
Firma Apeks solušn tehnolodži, koja je uvela bus plus sistem u beogradski javni prevoz, u 2012. godine je prihodovala više od milijardu dinara, od čega 48 miliona bila je čista dobit.

 

U poređenju sa 2011. godinom, kada Apeks nije imao ugovor sa Gradom, prihod je uvećan za više od 900 miliona dinara, a dobit za više od 47 miliona dinara, objavio je dnevnik Danas.
 
U izveštaju, objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre, stoji da je broj zaposlenih sa 19, koliko je bilo 2011. uvećan na 355.
 
Dnevnik je, kako se čini da je broj zaposlenih mali, tražio od firme da kaže koliko je kontrolora zaposleno, ali kompanija nije mogla da navede taj broj.
 
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, zbog pada prihoda od prodaje mesečnih pretplatnih karata od 20 odsto, rekao da bi trebalo da se uvede 2.000 kontrolora u autobuse i da se ulazi isključivo na prednja vrata.
 

autor: IJ izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Rusija predala alternativni nacrt rezolucije o BiH Rusija predala alternativni nacrt rezolucije o BiH

  Rusija je predala Savetu bezbednosti UN (SB UN) alternativni nacrt rezolucije o BiH, kao protivtežu britanskom dokumentu koji se predlaže za usvajanje povodom 20. godišnjice tragičnih događaja u Srebrenici, javile su ruske agencije, pozivajući se na pres sekretara ruske misije pri UN Alekseja Zajceva.

 • EU predvidela izvršna ovlašćenja, Priština odbila EU predvidela izvršna ovlašćenja, Priština odbila

  EU je za Zajednicu srpskih opština, navodno, predvidela izvršna ovlašćenja u skladu sa Prvim briselskim sporazumom - pun nadzor u oblasti ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, urbanog i ruralnog planiranja, saznaje Danas.

 • Vučić: Do kraja godine povećanje plata i penzija Vučić: Do kraja godine povećanje plata i penzija

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će do kraja godine uslediti povećanje plata i penzija, najviše prosvetarima.

 • Devenport: Manji deo pitanja ostao na pregovaračkom stolu Devenport: Manji deo pitanja ostao na pregovaračkom stolu

  Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je na pregovorima u Briselu postignut napredak u celom dijalogu, da proces treba da bude nastavljen i da je samo manji deo nerešenih pitanja ostao na pregovaračkom stolu.

 • Merkel poručila Mustafi: Kompromis i specijalni sud imperativ Merkel poručila Mustafi: Kompromis i specijalni sud imperativ

  Nemačka kancelarka Angela Merkel predočila je danas kosovskom premijeru Isi Mustafi da su kompromis u nastavku dijaloga i formiranje specijalnog suda za zločine koje je počinila OVK zahtevi koje Kosovo mora da ispuni.

 • Haradinaj: Vanredni izbori rešenje za tešku situaciju Haradinaj: Vanredni izbori rešenje za tešku situaciju

  Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da da je stanje na Kosovu veoma teško, da je strpljenje naroda pri kraju i da su vanredni izbori rešenje za prevazilaženje takve situacije.

 • Tabaković: Klijenti grčkih banaka potpuno sigurni Tabaković: Klijenti grčkih banaka potpuno sigurni

  Klijenti koji imaju račune u četiri grcke banke koje posluju u Srbiji potpuno su sigurni, jer one posluju uobičajeno, likvidne su i isplaćuju sve štedne uloge, izjavila je večeras guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

 • Vilhelm: Merkel ne donosi nove uslove Vilhelm: Merkel ne donosi nove uslove

  Odlazeći ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm veruje da nemačka kancelarka Angela Merkel neće u Beograd doći sa novim uslovima za Srbiju.

 • Dačić u EP: Srbija spremna za poglavlja, čeka političku odluku EU Dačić u EP: Srbija spremna za poglavlja, čeka političku odluku EU

  Strateški cilj Srbije jeste članstvo u Evropskoj uniji i vlada u Beogradu je spremna da otvori prva poglavlja u pregovorima o tome, ali se čeka i na "političku odluku" unutar EU, jer je stav jedne moćne zemlje EU da se prvo mora otvoriti poglavlje 35 u kojem se traži normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Medija centar Tanjug
Carnex brending