08.01.2020 Beograd

Carina u teretnom vagonu voza iz Grčke za Slovačku otkrila 12 ilegalnih migranata

Carina u teretnom vagonu voza iz Grčke za Slovačku otkrila 12 ilegalnih migranata Foto: Beta / Uprava carina
Tokom carinske kontrole na stanici Ristovac, u jednom od vagona teretnog voza koji je iz Grčke, preko Severne Makedonije i Srbije saobraćao ka Slovačkoj, pronađeno je 12 ilegalnih migranata koji su se sakrili u vagonu natovarenom kompjuterskim monitorima, saopštila je danas Uprava carina.

U saopštenju se navodi da su ilegalni migranti pronađeni 4. januara, dok je teretni voz stajao na koloseku radi graničnih formalnosti, a ilegalni migranti su otkriveni nakon što je uočeno da je na jednom od vagona oštećena carinska plomba, što je iniciralo njegov detaljan pregled.

Кada je vagon natovaren kompjuterskim monitorima otvoren, u njemu je na naslaganim kutijama zatečeno 12 mlađih muškaraca, koji kod sebe nisu imali nikakva dokumenta.

Prema njihovim izjavama svi su iz Avganistana, a po završetku pregleda preuzela ih je policija u dalju nadležnost.

Кako se Srbija nalazi na migrantskoj ruti i na njihovom putu do zemalja zapadne Evrope, carinski službenici su gotovo svakodnevno suočeni sa brojnim pokušajima ovih ljudi da se u tovarima robe ilegalno prebace preko granice.

Iz Uprave carina su saopštili da je tokom protekle godine u pokušaju ilegalnog prelaska kroz Srbiju osujećeno gotovo 1.400 osoba.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side