Carinici sprečili krijumčarenje gotovo 7.500 litara nafte u Velikom Gradištu
18.09.2019 Beograd

Carinici sprečili krijumčarenje gotovo 7.500 litara nafte u Velikom Gradištu

Carinici sprečili krijumčarenje gotovo 7.500 litara nafte u Velikom Gradištu Foto: Beta / Uprava carina
Uprava carina Srbije saopštila je danas da su carinici na prelazu Veliko Gradište sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 7.500 litara nafte na jednom brodu koji je bio u kvaru.

Radi se o nemačkom brodu ''Johan Strauš'', koji je u vlasništvu mađarske firme, a koji se tokom plovidbe pokvario, pa je drugi brod bio angažovan da ga došlepa do mesta gde bi bio remontovan.

Prilikom ulazne kontrole u Srbiju, carinici su 17. septembra, otkrili da se u njegovim pogonskim tankovima nalazi mnogo više dizel goriva od prijavljene količine.

Precizirano je da je, korišćenjem ''buster'' uređaja za merenje gustine materije, utvrđeno da se umesto 65.000 litara goriva u njemu nalazi skoro 73.000 litara.

Protiv mašiniste, koji se u vreme otkrivanja prekršaja jedini nalazio na brodu, podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka čiji je ishod novčana kazna, kao i naplata protivvrednosti robe koja se ne može oduzeti.

Кako je carinarnica Кladovo potom donela i rešenje o naplati carine i drugih uvoznih dažbina, ukupno naplaćena suma za ovaj prekršaj iznosila je gotovo 1,6 miliona dinara, što su sredstva koja se direktno slivaju u državni budžet.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side