Čepurin: Velike perspektive za saradnju Krima i Srbije
21.10.2016 Beograd

Čepurin: Velike perspektive za saradnju Krima i Srbije

Čepurin: Velike perspektive za saradnju Krima i Srbije Foto: Beta, Medija centar
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandrar Čepurin izjavio je danas u Beogradu da postoje velike perspektive za uspostavljanje ekonomske i saradnje Srbije i Krima.

Na prezentaciji investicionih, turističkih i kulturnih potencija Krima, on je posebno ukazano na mogućnosti saradnje u oblasti građevinarstva i poljoprivrede.

"Krim posećuje sve veći broj turista i postoje potrebe za poljoprivrednim proizvodima koje Srbija može da isporuči", rekao je Čepurin.

Prema njegovim rečima, oblast građevinarstva u srpsko-kriminskoj saradnji je takođe značajna jer Krim dobija novu dinamiku razvoju.

"Poznato je da su Srbi izvanredni građevinari i to je jedna mogućnosti za saradnju", rekao je Čepurin.

On je na skupu, u Ruskom domu, naveo i da postoje mogućnosti da se uspostave bratski odnosi između jednog od okruga u Srbiji i Krima, jednog od 85 regiona Ruske Federacije.

Sveukupni potencijali Krima prvi put su predstavljeni na okruglom stolu "Mogućnost i perspektive krimsko-srpske poslovne saradnje".

Prisustvovali su predstacnici izvršne vlasti Republike Krim kao i federalnih organa i organizacija Ruske Federacije.

Krim je od 18. marta 2014. godine zvanično postao deo Ruske Federacije, kada je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao, pred oba doma parlamenta, dokument o prihvatanju Krima i Sevastopolja u sastav Ruske Federacije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side