21.10.2018 | 10:00h ► 10:20h Beograd

Dačić: Ne vidim razlog za varedne parlamentarne izbore

Dačić: Ne vidim razlog za varedne parlamentarne izbore Foto: Z. Ras
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da ne vidi razlog za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Znate da je bilo dosta izbora u proteklom periodu. Ne mogu da kažem čime je Vlada zakazala da bi izazvala izbore, naprotiv. Mislim da nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora", kazao je Dačić za list Kurir.

Dačić je poručio i da su on i njegova stranka spremni za izbore, na kojima bi ostvarili dvocifren rezultat.

"Vi znate da sam ja uvek bio skeptičan kad je reč o čestim izborima, ali nemam i ništa protiv. Ja sam uvek spreman za izbore i ukoliko postoje razni oni koji iznova postavljaju pitanje legitimiteta, onda je najbolje da se to proveri na izborima", kazao je Dačić.

On je ocenio da opozicija stalno igra "igru bez granica", jer će prema njegovim rečima, nakon održavanja izbora, reći da nisu bili korektni, zbog čega će tražiti raspisivanje novih.

"Posao opozicije je da stalno traži izbore. Ali ovde je stvar u tome što oni mole Boga da ne bude izbora. Tako da je to jedna šok terapija. Iako su izbori šok terapija, ja ih podržavam", rekao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima u četvrtak, 18. oktobra, da ne isključuje mogućnost za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Redovni izbori su 2020. godine, ali ako pritisak bude veliki i ako ljudi budu želeli izbore, jer ih narod mnogo voli... ne mogu da sasvim isključim mogućnost da izađemo u susret onima koji to hoće", rekao je Vučić.


Kosovo će pasti na glasanju za Interpol

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Kosovo propasti na glasanju za članstvo u Interpol, uprkos tome što je izdvojilo milione evra kako bi postalo deo te međunarodne organizacije.

"Bez dogovora (sa Beogradom), nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju za Interpol, kao što su propali za Unesko", rekao je Dačić za današnji Kurir.

On je kazao da će Srbija uloži "maksimalan napor" kako Kosovo ne bi postalo članica Interpola, ne zato što "smo protiv Kosova, već zato što smo protiv jednostranih akata".

Dačić je ponovio da je jednostrana politka koju vodi Priština doživela krah.

"Politika vlade je sedeća - nema priznavanja KiM kao jednostrankog akta. Želimo kopromis. Ako oni žele kompromis, žele, ako ne žele, uskoro će samo još Albanija da priznaje Kosovo", ocenio je on.

Vlasti u Prištini više puta su isticale da je za njih članstvo u Interpolu "prioritet", a glasanje o prijemu Kosova u tu organizaciju bi trebalo da se dogodi u novembru kada se održava Generalna skupština Interpola u Dubajiu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side