16.03.2013 | 17:25h ► 18:55h Niš

Dačić: Policija ima odrešene ruke

Dačić: Policija ima odrešene ruke
Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Nišu da policija ima odrešene ruke u slučaju navodnih nezakonitih radnji pripadnika Žandarmerije.

"Direktor policije i načelnici policijskih uprava imaju potpuno odrešene ruke i neka hapse svakoga ko je kriv", rekao je Dačić povodom medijskih napisa o nezakonitim aktivnostima nekih pripadnika Žandarmerije u Nišu.

Dačić je kazao da će pitanje načelnika niške policije, koji nije imenovan više godina, biti rešeno sledeće nedelje.

Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović izjavio je da je razgovarao s pomoćnikom ministra, načelnikom sektora Unutrašnje kontrole i direktorom policije i zatražio da se ispitaju svi navodi i utvrdi istina u vezi s komandantom Žandarmerije Bratislavom Dikićem i pripadnicima te jedinice.

Božović je, u izjavi Tanjugu, demantovao navode pojedinih medija da je naložio istragu protiv Dikića, navodeći da je samo razgovarao s nadležnima i zahtevao da se što pre utvrdi istina.

"U zakonitom i profesionalno sprovedenom postupku, ukoliko se utvrdi bilo čija krivica, naravno da će da snosi odgovornost, a ukoliko ne postoji krivica, onda se, takođe, mora obavestiti javnost, kako bi se zaustavila medijska kampanja protiv Žandarmerije i njenog komandanta", kazao je Božović.
 

autor: IJ izvor: Agencije/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side