17.03.2013 Beograd

Dačić uveren u postizanje pravednog rešenja za Kosovo

Dačić uveren u postizanje pravednog rešenja za Kosovo
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je uveren u postizanje pravednog i poštenog rešenja za Kosovo i Metohiju, jer se samo tako mogu obezbediti uslovi za miran i dostojanstven život u pokrajini.

Dačić je, na akademiji posvećenoj pogromu od 17. marta 2004. godine, rekao da imamo samo jedan put - a to je put dijaloga i mirnog rešavanja problema.

"To je dug i težak put, pun iskušenja i uveren sam da ćemo doći do pravednog i poštenog rešenja, jer samo tako možemo obezbediti uslove za miran i dostojanstven život u južnoj pokrajini u skladu sa evropskim civilizacijskim normama", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je kazao da "treba da se pripremamo i da pripremamo naš narod da živimo u situaciji kada nam je ta teritorija praktično okupirana", i dodao da "od toga kako ćemo se organizovati, zavisi i naša budućnost".

"Vlada Srbije nikada neće izdati svoj narod ni srpsku ideju o Kosovu i Metohiji, ali sa druge strane će se uvek rukovoditi neposrednim životnim problemima građana koji žive na Kosovu i Metohiji", kazao je premijer Dačić i podvukao da je povratak svakog Srbina na KiM herojsko delo.

Dačić je naglasio da samo jaka Srbija može da spasi Kosovo i Metohiju, a ne Srbija koja je ponižena, ne samo onime što se dešavalo već i odnosom svojih nekadašnjih saveznika.

On je poručio da se samo jedinstvnom i mudrom politikom može očuvati interesi našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

"Nemamo prava na improvizaciju", poručio je premijer, istakavši da je takozvano kosovsko pitanje suštinsko pitanje budućnosti Srbije.
 

autor: RF izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.03.2013, 12:05h Vitez

    Secam se reci sadasnjeg predsednika Nikolica kada je rekao da se znalo posle Kumanovskog sporazuma da je Kosovo tada izgubljeno i da se znalo da posle toga nema Srbiji tamo povratka.Sad Dacic kaze da da neda Kosovo a da ce se boriti za svakog Srbina u njemu.Moze li se sve to staviti u bilo kakvu formu?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side