22.11.2017 Beograd

Danas: Obačena krivična prijava lista Danas protiv SNS i N.N. lica

Danas: Obačena krivična prijava lista Danas protiv SNS i N.N. lica Foto: Pixabay
Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivične prijave lista Danas protiv Srpske napredne stranke i N. N. lica, podnetu zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke tog lista Lidije Valtner.

"Ukoliko niste zadovoljni ovakvom našom odlukom, u mogućnosti ste da u roku od osam dana, od dana prijema ove obavesti, izjavite prigovor u smislu člana 51 ZKP Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a preko ovog tužilaštva", navedeno je u obaveštenju Tužilaštvu, koje je preneo list Danas.

List Danas podneo je krivičnu prijavu 2. juna ove godine protiv Srpske napredne stranke i N. N. lica kao organizatora skupa ispred Skupštine Srbije uoči polaganja zakletve Aleksandra Vučića 31. maja.

U obaveštenju Tužilaštva piše da je utvrđen identitet lica koji su napali novinarku lista Danas, ali se dodaje da "Tužilaštvo nije našlo zakonske osnove za pokretanje krivičnog postupka za navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".

Dodaje se da su "MUP-u naložili da protiv lica Slobodan Stojković, Filip Gojković i Marko Vukičević podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu".

List Danas je u obrazloženju podnete krivične prijave naveo da je novinarka tog lista u okviru svojih novinarskih zaduženja prisustvovala i izveštavala sa javnog skupa koji je organizovan ispred Skupštine Srbije uoči polaganja zakletve Aleksandra Vučića, 31. maja 2017.

Kako su naveli, redakcija Danasa obratila se zahtevom za sprovođenjem istrage jer "postoji osnovana sumnja da je bila ugrožena sigurnost novinarke dok je obavljala poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, u vezi sa poslovima koje obavlja". 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side