24.09.2018 Beograd

Delegacija novinara iz Kine u poseti Srbiji

Delegacija novinara iz Kine u poseti Srbiji Foto: pixabay
Državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović razgovarao je danas sa delegacijom novinara iz Kine o unapređenju saradnje u oblasti medija.

Šef kineske delegacije novinara i zamenik glavnog urednika dnevnog lista Čajna Dejli (Ćina Daily) Gao Anming ocenio je da će kroz posetu Srbiji uspeti da sprovedu ono što je 2016. godine potpisano u Memorandumu o razumevanju i saradnji Kine i Srbije.

"Nadamo se da ćemo kroz medije ostvariti bolju saradnju Kine i Srbije", rekao je Anming.

Gajović je rekao da je sastanak sa novinarima iz Kine prvi korak u razmeni iskustava i da će insistirati da se uzajamne posete novinara nastave.

"Dobro je da je kineska delegacija došla u Beograd neposredno posle susreta kineskog i srpskog predsednika u Kini, gde je (Aleksandar) Vučić sa saradnicima uspešno predstavio ono za čim Srbija u ovom trenutku teži", naveo je Gajović.

Da su odnosi dve zemlje sve bolji dokazuje i otvaranje Kulturnog centra Srbije u Pekingu, koje se očekuje uskoro, ocenio je Gajović.

Delegacija novinara iz Kine boraviće narednih dana u Srbiji u zvaničnoj poseti u toku koje će obići Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine a posetiće i dnevni list Politika.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side