09.07.2019 Beograd

DJB: Novim ovlašćenjima komunalne policije zastrašuju se gradjani

DJB: Novim ovlašćenjima komunalne policije zastrašuju se gradjani
Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da novi Zakon o komunalnoj policiji, kojim se toj službi proširuju ovlašćenja, ima za cilj da omogući "zastrašivanje gradjana" i "udomljavanje partijskih kadrova vlasti".

"Postoji opravdana bojazan da će proširenje ovlašćenja neprikladno obučenih pripadnika komunalne policije, kao i povećanje njihovog broja, uvećati broj nemilih scena nasilja i da će žrtve takvog progona biti gradjani koji se protive ovoj vlasti", navodi se u saoštenju DJB.

DJB je poručio da se protivi novom Zakonu o komunalnoj miliciji koji predvidja povećanje broja i proširenje ovlašćenja te "svojevrsne partijske vojske", koja je, kako piše u saopštenju, "osmišljena još u doba bivše vlasti".

"Partokratiju koja nam je otela sve institucije države treba razmontirati, a ne učvršćivati treniranjem para-milicijske strogoće. Red u Srbiji treba uvesti kroz odlučnu borbu protiv visoke korupcije", piše u saopštenju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.07.2019, 16:35h Rešeno pitanje nezaposlenosti...

    Ono, koliko imamo policija u raznim vidovima (policija, saobraćajna policija, žandarmerija, komunalna policija, komunalna milicija...) - rešiće se i problem NEZAPOSLENOSTI: građana u policijama 50% i građana u "padinskim skelama" 50%... i - nema nezaposlenosti!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side