16.12.2017 Novi Sad

DJB: Pokrajinska vlast krši zakon

DJB: Pokrajinska vlast krši zakon
Pokrajinska poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) Zorica Damjanović optužila je danas vlast da u Vojvodini krši zakon jer i dalje u statusu vršilaca dužnosti drži podsekretare, pomoćnike sekretara pomoćnike direktora i direktore pokrajinskih službi i uprava.

"Prošlo je godinu dana, prvi rok za raspisivanje konkursa za zaposlene na ovaj način istekao je 15. decembra prošle godine. Evo, slavimo i prvi rođendan svim v.d. stanjima u pokrajinskoj upravi", navela je Zorica Damjanović u saopštenju.

Ona je podsetila da Zakon o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave propisuje da se v.d. status zaposlenih može uvesti na tri meseca, kao i da se za još toliko može samo jednom produžiti.

Dodala je da je uprkos tome pokrajinska vlada zaposlenima u v.d. stanju produžavala v.d. status dva puta, a nakon toga je donela odluku da se v.d. status za sve njih produži na neodređeno.

"Obesmišljavanje zakona trenutno plaćaju svi građani Vojvodine. Borimo se da naplata za ovakvo ponašanje bude jednog dana ispostavljena njima. Nećemo dozvoliti da građani iz svojih, već potpuno izvrnutih i praznih džepova plaćaju ono što ne moraju", kazala je Damjanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side