DJB: SNS kupio dve televizije parama građana, što je za zatvor
05.12.2018 Beograd

DJB: SNS kupio dve televizije parama građana, što je za zatvor

DJB: SNS kupio dve televizije parama građana, što je za zatvor
Pokret "Dosta je bilo" optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da je novcem građana kupila dve televizije sa nacionalnom frekvencijom (Prva i O2) i ocenio da se radi o pljački građana Srbije.

"Organizaciona šema prema kojoj Telekom Srbija, odnosno građani Srbije, 'kupuje' isprva Kopernikus za 200 miliona evra, pare uplaćuje na ofšor račun, a onda SNS preko tog ofšora kupuje Prvu i O2 za 180 miliona evra jeste samo još jedna u nizu kriminalnih radnji vrha vlasti i njima bliskih ljudi koji svakako moraju odgovarati pred zakonom za ovu pljačku građana Srbije", navodi se u saopštenju DJB.

Ta organizacija je navela da je Srđan Milovanović, brat zvaničnika SNS-a Zvezdana Milovanovića, nakon prodaje sopstvenog kablovskog operatora Kopernikusa državnom Telekomu Srbija za skoro 200 miliona evra, tim novcem, preko svoje ofšor kompanije, kupio dve televizije s nacionalnom frekvencijom - Prvu i O2 za 180 miliona evra.

"Na Balkanu se već gotovo otvoreno sukobljavaju SAD i Nemačka. Predsednik SNS-a poslušno prati politiku Nemačke. United Group, vlasnik SBB-a i N1 u Srbiji, već neko vreme pokušava da kupi i Pink i Prvu i O2. Očigledno u panici da spreči ovu kupovinu, predsednik SNS-a je zavukao ruku u džep građana Srbije i njime za sebe i za SNS kupio ove dve televizije, otimajući od građana Srbije 200 miliona evra", naveo je DJB.

Pokret je ocenio da je medijski mrak "glavni instrument vlasti predsednika SNS" i da je zbog toga koristeći državne pare za stranačke potrebe kupio te televizije.

"Za ovo se u bilo kojoj uređenoj zemlji ide u zatvor. Nijedna vlast do danas nije procesuirala praktično nikoga iz prethodne vlasti. DJB će tu bolnu i tragičnu 'tradiciju' Srbije prekinuti. DJB poziva Tužilaštvo za organizovani kriminal da što pre sprovede sve istražne radnje i prikupi neophodne dokaze u cilju hitnog procesuiranja odgovornih i povezanih lica na štetu budžeta i građana Srbije", dodaje se.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 5.12.2018, 17:19h Zoran (1)

    Ne nego ce da pusti da bivši CIA agent vlasnik Sbb-a, kupi sve medije u srbiji, pa da krenu zdušno da šire mrznju i osudjivanje prema sadašnjoj vlasti. Pametno što su ih preduhitrili...

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side