Đilas i Jovanović simbolično obeležili završetak radova u Ulici Bore Stankovića u Beogradu
27.02.2019 Beograd

Đilas i Jovanović simbolično obeležili završetak radova u Ulici Bore Stankovića u Beogradu

Đilas i Jovanović simbolično obeležili završetak radova u Ulici Bore Stankovića u Beogradu Foto: Savez za Srbiju
Predstavnici Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Nikola Jovanović simbolično su danas obeležili završetak radova u Ulici Bore Stankovića u beogradskoj opštini Vračar uz poruku da to što je rekonstrukcija ulice dužine oko 200 metara trajala 20 meseci jasno pokazuje da vlast u Beogradu mnogo priča, a da je uradila malo konkretnih stvari.

Đilas je novinarima u Ulici Bore Stankovića rekao da se o Beogradu priča kao o velikom gradilištu, a da se zapravo grad i cela Srbija razvijaju sporo.

"To je ogroman problem - priča, a malo konkretnih stvari. Pokazali smo ovu ulicu koja je najbolji primer kako se danas u Beogradu radi i kako se gradi", kazao je Đilas.


Foto: Savez za Srbiju

On je kazao da se 2012. godine po zvaničnim podacima tadašnjeg Zavoda za statistiku izgrađeno 800.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, da je 2015. i 2016. godine taj broj iznosio nešto više od 400.000, a 2017. godine stigao do 600.000 kvadrata, što je dve trećine onoga što se u Beogradu gradilo do pre nekoliko godina", kazao je Đilas.

Đilas je kazao da kada se jedna ulica radi 20 meseci to znači da nije urađeno bar još pet koje su mogle da budu urađene sa istim ljudima i istom opremom.


Foto: Novi magazin / VV

"To znači da je mnogo manje urađeno i da se Beograd i Srbija sproije razvijaju", kazao je Đilas.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović presekao je vrpcu i time simbolično otvorio Ulicu Bore Stankovića.

"Nije tačno da mi ne pohvaljujemo gradske vlasti. Pančevački most je urađen za 370 dana, Sava centar za 400 dana, Empajer Stejt Bilding u Njujorku za 420 dana, ali naša gradska vlast je temeljnija od svih njih i mi im na tome čestitamo", kazao je Jovanović.


Foto: Novi magazin / VV

Đilas je ponovio da ne odgovara na pitanja novinara tabloida. i režimskih televizija - Pinka i Studija B nakon što ga je novinarka Studija B pitala "kako je moguće da njegova firma u Češkoj ima mnogo manju zaradu nego nakon njegovog ulaska u politiku".

"Mnogo Vam hvala što ste danas došli, ali vi znate da ja za prorežimske i medije koje uređuje Aleksandar Vučić ne dajem nikakve izjave", kazao je Đilas.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side