22.11.2018 Beograd

Đilas: Projekat Beograd na vodi veliko obećanje i neistina data građanima

Đilas: Projekat Beograd na vodi veliko obećanje i neistina data građanima Foto: Beta / SZS / EV
Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas da je Savez pokrenuo akciju "Stazama laži i obmana Aleksandra Vučića i ove vlasti" i da su kao prvi korak u okviru nje želeli da ukažu da je projekat "Beograd na vodi" jedno veliko obećanje i neistina data građanima Beograda i Srbije.

Đilas je novinare kod objekta Eurosalona na Beogradskom sajmu podsetio na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz februara 2015. godine datu televiziji Pink da će svi objekti koji su se tada nalazili na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine.

"Kao što znate neće biti gotov 'Beograd na vodi' za nekoliko meseci", rekao je Đilas.

Đilas je podsetio i na Vučićevu izjavu iz januara 2014. godine za Novi Magazin kada je rekao da Al Abar u "Beograd na vodi" ulaže 3,1 milijardu dolara i da je "njegov idejni plan da se počisti sve odatle, da to bude jedini zadatak Srbije". "On obezbeđuje tri milijarde i 100 miliona dolara za izgradnju svega. Onda trba da vidimo kako ćemo i mi onda da se naplatimo prodajom toga kad se završi", citirao je Đilas izjavu Vučića, koji je tada bio premijer Srbije.

Đilas je kazao da "nema nikakvog ulaganje od 3,1 milijardu dolara stranog partnera u taj projekat".

"'Beograd na vodi' je privatni projekat, kako je rečeno, kad su ona dva nesrećna čoveka poginula pre neki mesec", rekao je Đilas i dodao da se za sada ne zna tačno kolika je investicija stranog partnera, ali da se ona meri desetinama miliona, a ne milijardama evra.

Đilas je kazao da su pre dva meseca od Ministarstva finansija Srbije tražili da im dostave tačne podatke o tome koliko košta eksproprijacija svih objekata i zemljišta za "Beograd na vodi" koji plaća država Srbija.

"Pominju se još neke zgrade koje se ruše. Mi smo u tom dopisu ukazali na objekat Eurosalona za koji je država Srbija isplatila 1,9 milijardi dinara, znači za taj objekat isplaćeno je nekih 16 miliona evra. Da li zaista mislite da taj objekat vredi 16 miliona evra", upitao je Đilas.

On je istakao da je za građane Srbije važno da čuju koliko je plaćeno za sve objekte i zemljište, koje ide tačno do ulaska na Beogradski sajam, jer to je granica "Beograda na vodi".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side