Đorđević: Država će se izboriti sa svim vidovima nasilja
14.06.2019 Beograd

Đorđević: Država će se izboriti sa svim vidovima nasilja

Đorđević: Država će se izboriti sa svim vidovima nasilja Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je izjavio da će se država izboriti sa svakim vidom nasilja, među kojima je i zlostavljanje starijih osoba.

"Moramo da priznamo da nasilje postoji, kao što je i ranije postojalo, i to ne samo u Srbiji već svuda u svetu. I nisu samo natariji žrtve nasilja. Suštinska razlika u odnosu na ranije vreme je što se sada otvoreno priča o nasilju, diskriminaciji i kršenju prava ljudi, svesno smo da problem postoji", rekao je Đorđević na konferenciji povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlostavljanja starijih osoba koji se sutra obeležava.

On je istakao da se rezultati borbe protiv nasilja ne mogu videti "za jedan dan", ali da je važnom da svi, od institucija od pojedinaca, budu spremni da se izbore sa nasiljem.

"Žrtve nasilja treba da pričaju o svom iskustvu i da znaju da nisu sami", kazao je Đorđević.

Prevencija nasilja, po njegovim rečima počinje radom sa najmlađima koji treba da se uče pravim vrednostima.

"Nove generacije treba da učimo da nasiljem ništa ne može da se reši", rekao je ministar.

Plan je, kako je dodao, da se ubuduće predškolski objekti grade u blizini gerontoloških centara kako bi se najmlađi družili sa starijima i od njih učili.

Đorđević je najavio izmenu Zakona o socijalnoj zaštiti koji će unaprediti tu oblasti i garantovani pomoć onima kojima je najpotrebnija.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.06.2019, 19:05h Natalija

    DA li se nasiljem smatra "ugiravanje "iz susednog stana u stan do pomenutog raznih stetnih otrovnih materija,plina,hemijskih supstanci da bi se vlasnicima smucuo zivot,da bi napustili privatnu svojinu,a ovi koji rade taj zlocin se prosirili i to i ne kriju???Pri tome,policija bledo gleda,a te starije osobe posmatraju kao ludake i paranoike!!!Jos pitaju:"Kako oni to rade"?Ni da mrdnu d......,a ugrozeni nemaju kome da se obrate-setaju ih od policije,kom.policije,kom.inspekcije,ekoloske;ovi u ekoloskoj kazu da ste firma d.o.o.ili STR mi bismo teagovali,nemamo ingetencije za ugrozena fozicka lica!?Kome i zasto ovo prica Djordjevic,kada ovde ni drzava nije dobro,kvalitetno organizovana,da ne pricamo o pojedinim institucijama???U drugim,itedjenim drzavama,zrtva bi u sekundi bila visestruko zasticeni,a kriminalci i trovaci visegodisnje kaznjeni.Ova Djordjeviceva najava,ostace,kao vecina slicnih-mrtvo slivo na papiru.

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side