Đorđević: Novi zakon o pravima boraca treba da omogući pre svega tačan registar takvih lica
28.02.2020 Beograd

Đorđević: Novi zakon o pravima boraca treba da omogući pre svega tačan registar takvih lica

Đorđević: Novi zakon o pravima boraca treba da omogući pre svega tačan registar takvih lica Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je danas prilikom skupštinske rasprave o Predlogu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih ivalida rata i članova njihovih porodica, rekao da Srbija "nema tačan broj lica koja su u statustu boraca, ratnih vojnih invalida i civilnih invalida".

Đorđević je rekao da "ova država želi da daje i više za borce zato što su oni stali ispred države kada je bilo najpotrebnije", kao i da su u izradi zakona učestvovala i sva udruženja i savezi koji su hteli.

"Do sada nije bilo registrovano ko je bio učesnik bilo kog rata. Nemamo tačan broj koliko ima onih u statusu boraca, ratnih vojnih invalida i civilnih invalida. Ne možemo da tvrdimo da damo nove privilegije kada ne znamo koliko ih ima", kazao je Đorđević.

On je rekao da predlog zakona o kome se raspravlja treba da donese uspostavljanje registra takvih lica, da i svaka lokalna samouprava zna koliko lica iz koje kategorije koje kategorije ima na svojoj teritoriji, i da se u skladu sa tim brojem omoguće privilegije.

Đorđević je rekao da će svako kome se takvo pravo utvrdi dobiti, po prvi put legitimaciju, tako da neće biti moguće zloupotrebe.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side