22.07.2019 Beograd

Đorđević o slučaju u Zvečanskoj: Mlada osoba nije bila svesna šta je činila, prijava i za snimanje

Đorđević o slučaju u Zvečanskoj: Mlada osoba nije bila svesna šta je činila, prijava i za snimanje Foto: prtscr ytb
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kazao je danas za Radio-televiziju Srbije (RTS) povodom slučaja medicinske sestre Đ. A. koja je zlostavljala dete u u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici da se radi o mladoj osobi koja nije bila svesna šta je činila i da je Komisija odlučila da joj se da otkaz.

Đorđević je za RTS kazao da će krivična prijava biti podneta i protiv osobe koja je snimala.

"U takvim objektima je zabranjeno snimanje", rekao je Đorđević za RTS.

On je naveo da pomenuta medicinska sestra više neće moći da se bavi tim poslom i da su takve stvari neprimerene i da se moraju sankcionisati rigorozno.

Policija je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, podnela krivičnu prijavu protiv 23-godišnje Đ. A, zaposlene u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje, saopštio je ranije MUP.

Ona je posle saslušanja u policiji osumnjičena da je krivično delo izvršila "nesavesnim radom i ophođenjem, suprotno pravilima ustanove, prema dvogodišnjem dečaku o kom je bila dužna da se stara".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.07.2019, 21:21h Pa, nije strašno, eto tako - "MLADA OSOBA"...

    Ovo - "da se radi o MLADOJ OSOBI koja nije bila svesna šta je činila i da je Komisija odlučila da joj se da otkaz" - ovo mu nekako dođe KAO OPRAVDANJE (kad Komisija već mora da postupi po zakonu i da "mladu osobu" otpusti). "Mlada osoba" 23 godine stara, a ne 2-3 godine kao nesrećni dečkić o kojem se starala!)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side