07.01.2012 Podgorica

Đukanović: Odnosi sa Srbijom komplikovani

Đukanović: Odnosi sa Srbijom komplikovani
Odnosi Crne Gore sa susedima su kvalitetni i u usponu, ali su sa Srbijom 'nešto komplikovaniji', izjavio je lider vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

"Razlozi za to su u razlazu Srbije i Crne Gore 2006. godine i u odluci Podgorice da prizna Kosovo", kazao je Đukanović u intervjuu za sarajevsku televiziju Al džazira Balkans, emitovanom u petak uveče.

Đukanović je ukazao da odnosi njegove DPS sa Demokratskom strankom (DS) Borisa Tadića nisu kao u vreme kada je na čelu DS bio pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić. Po njegovim rečima, odnosi su tada bili "intezivniji".

On je naveo da se nedavno u Podgorici sastao sa liderom Srpske napredne stranke (SNS) Tomislavom Nikolićem jer je ta partija "relevantan politički subjekat u regionu".

Po Đukanovićevim rečima, cilj sastanka s Nikolićem je bilo sagledavanje mogućnosti da njihove dve partije budu faktor uspostavljanja kvalitetnijih odnosa Crne Gore i Srbije koji sada nisu na "nivou onoga što je istorijsko nasleđe".

Đukanović je rekao da ne razmišlja o povratku na neku od državnih funkcija sa kojih se povukao pre godinu dana posle skoro dve decenije vladavine.

On je rekao da je sve svoje političke ciljeve ostvario, a za svoju karijeru političara tvrdi da je "veoma uspešno zaokružena".

autor: MP izvor: Al džazira/Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 7.01.2012, 12:53h Che lll.

    Kako ga nije sramota da kritikuje Srbiju j njenu vladu.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side