Đukanović poziva Vučića da dešifruje rukopis o udaru na medije
17.06.2014 Beograd

Đukanović poziva Vučića da dešifruje rukopis o udaru na medije

Đukanović poziva Vučića da dešifruje rukopis o udaru na medije
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas, povodom napisa u beogradskoj štampi da priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, da te konstrukcije zapravo ne "ciljaju" njega i da veruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine.

"U pitanju je najobičnija glupost i to, naravno, nema nikakve veze sa istinom", istakao je crnogorski premijer u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug.

"Čini mi se da je to izraz obnovljene nervoze bezbednosno-medijskih struktura, uzrokovane reformama koje Srbija sprovodi.

Čak verujem da ova konstrukcija nije prevashodno namenjena meni.

Verujem da će moj kolega i prijatelj u Beogradu Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis koji veoma podseca na onaj iz 2003. godine", upozorio je Ðukanović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Beogradska štampa objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da crnogorski premijer priprema udar na nezavisne medije u Srbiji, koji, pored ostalog, uključuje diskreditaciju tih medija, etiketiranje nazivom "medijska mafija", pakovanje lažnih afera i sudskih procesa, te pretnje i prebijanja neposlušnih novinara.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side