22.07.2018 Beograd

Đurić: Priština da prekine ćutanje o ubistvu srpskih žetelaca

Đurić: Priština da prekine ćutanje o ubistvu srpskih žetelaca Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić zatražio je danas, povodom 19. godišnjice ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, da predstavnici institucija u Prištini "prekinu zaveru ćutanja" o zločinima OVK i kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji".

"Podsećam da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni", rekao je Đurić, a preneo njegov kabinet.

Đurić je kazao da porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

"Odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji", kazao je Đurić.

Dodao je da Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima Srba, ali i "istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu".

Sutra će u selu Staro Gracko kod Ljipljana biti obeleženo 19 godina od ubistva 14 Srba, Žetelaca.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side