Đurić (SMS): Vlast i opozicija zastrašuju građane lažima o kineskim probnim vakcinama
20.05.2020 Novi Sad

Đurić (SMS): Vlast i opozicija zastrašuju građane lažima o kineskim probnim vakcinama

Đurić (SMS): Vlast i opozicija zastrašuju građane lažima o kineskim probnim vakcinama
Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić kritikovao je danas one predstavnike vlasti i opozicije zbog izjava o navodnoj obaveznoj vakcinaciji "kineskim probnim vakcinama" i ocenio da je reč o zastrašivanju građana.

"Nedavno objavljeni inovirani Pravilnik o programu obavezne i preporučene imunizacije stanovništva protiv određenih zaraznih bolesti povod je za najnoviji talas zastrašivanja građana od strane mnogih političara - kako iz vlasti, tako i iz opozicije - izmišljanjem zakona o obaveznoj vakcinaciji nepostojećim kineskim probnim vakcinama od korona virusa koji Skupština Srbije, naravno, nije donela", naveo je Đurić na svom profilu na Fejsbuku.

Dodao je da svima predlaže da se o pravilima imunizacije slobodno informišu iz teksta pravilnika koji je u celosti javno dostupan na internetu.

"U vezi sa strahovima koji se kod građana raspiruju u pogledu 5G mreže i drugih novih tehnologija, građani bi se o svemu što ih brine trebali informisati pre svega iz kredibilnih izvora kao što su internetske stranice i profili na društvenim mrežama naših dokazanih i uspešnih obrazovnih i naučnih institucija, kao što su fakulteti tehničkih nauka, elektrotehnike i telekomunikacija", poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, političari koji pokušavaju da u predizbornoj kampanji profitiraju raspirujući strahove građana nenaučnim i neutemeljenim informacijama i izmišljenim vestima iz nekredibilnih izvora "zaslužuju posebno mesto u istoriji političkog beščašća".

"Ova vlast se ne može pobediti, pa čak ni iole oslabiti izmišljenim vestima, već glasom razuma, pogotovo što nije preterano teško od nje i njenih tabloida biti razumniji", naveo je Đurić.

SMS je član koalicije Ujedinjena demokratska Srbija, koju čine i organizacija Srbija 21, Vojvođanski front na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Građanski demokatski forum.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side