Djurović (NS): Sudjenje za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima je montirani proces
24.02.2020 Beograd

Djurović (NS): Sudjenje za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima je montirani proces

Djurović (NS): Sudjenje za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima je montirani proces Foto: Pixabay
Suđenje članu Predsedništva Narodne stranke Lazaru Đuroviću i još dvojici okrivljenih, koji se terete za nasilničko ponašanje na dan lokalnih izbora u Lučanima, 16. decembra 2018. godine nastavljeno je danas pred Osnovnim sudom u Ivanjici.

"Današnje suđenje pokazalo je da je oslobađajuća presuda jedini logičan epilog ovog montiranog političkog procesa. Izbori u Lučanima, kao i ovo suđenje, samo su pokazatelj da u Srbiji nema elementarnih uslova za izbore i da je bojkot jedino rešenje", rekao je Đurović novinarima nakon suđenja.

Đurović je dodao da je to ujedno i dokaz da su slobodni lokalni izbori mogući "samo u dogovoru sa vlašću da se na dan izbora povuku džipovi i batinaši".

"Svedoci tužilaštva iz Pančeva nisu negirali da su visoki funkcioneri Srpske napredne stranke. Svedok Nebojša Stoilković je i direktor Turističke organizacije Pančeva, a Nebojša Deninger je vlasnik jednog pančevačkog portala. Iako su tvrdili da su u Lučanima na dan izbora bili po novinarskom zadatku, nisu znali da odgovore zašto nakon toga nisu objavili nijednu reportažu o izborima. Time su dokazali da su bili deo batinaških odreda funkcionera SNS Branka Malovića", rekao je Đurović.

Đurovićev advokat Ognjen Radić rekao je da se čitav optužni predlog protiv optuženih Lazara Đurovića, Uroša Savića i Borka Puškića zasniva na izjavama dvojice svedoka koji su danas dali izjave koje su i međusobno suprotne i suprotne izjavama koje su dali u tužilaštvu.

"Đurović se tereti da je navodno udario kameru, ali je jedan svedok rekao da Đurović nije ni prišao kameri, a drugi da je udario. Posle ovakvih svedočenja, nije više jasno na čemu se predmet zasniva, jer su njihove tvrdnje bile jedini dokaz tužilaštva", rekao je Radić.

Radić je istakao da ne vidi drugi ishod procesa osim oslobađajuće presude.

Advokat Vladimir Todorić, koji zastupa Savića i Puškića, rekao je da je "tužilaštvo danas doživelo fijasko i potpuni krah".

"Nakon izjava svedoka iz Pančeva, kontradiktornih i međusobno i u odnosu na ono što su prethodno izjavili, očekujemo oslobađajuću presudu. Ostalo je još sledeće ročište i da se suđenje privede kraju", rekao je Todorić.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side