11.08.2018 Beograd

Dodik:Malo ko razmišlja da li bi Srbija mogla da podnese da joj vrate Kosovo

Dodik:Malo ko razmišlja da li bi Srbija mogla da podnese da joj vrate Kosovo Foto:Media Centar Beograd
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslaničkih mesta, mesto premijera ili predsednika države.

"Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mesta u parlamentu, mesto premijera, ili predsednika Skupštine ili mesto predsedika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo", rekao je Dodik za Blic od nedelje i dodao da misli da te spremnosti nema.

On je dodao da smatra i da bi četiri opštine sa severa tebalo da se reintegrišu u sastav Srbije, da se obezbedi najviši međunarondi standardi za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i crkvene imovine kao i da se za nju traži neka vrsta eksteritorijalnosti.

"Istorija nekad popravi svoje greške, ali sve zavisi od ljudi", rekao je Dodik.

On je naveo da, kada je pitao u Briselu što ne prihvate da se te četiri opštine reintegrišu u Srbiju, da su mu rekli da od njih to niko nije tražio.

Predsednik RS je ocenio da je problem srpske politike u tome što ništa ne tražimo već samo očekujemo.

Ovo je vreme srpskog traženja, a ne očekivanja da vam neko nešto da, zaključio je Dodik.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.08.2018, 14:24h Ja šta, nego tako!

    "Dodik:Malo ko razmišlja da li bi Srbija mogla da podnese da joj vrate Kosovo..." ... - Ma, bi sigurno bi - samo nek su tu! A mi smo plemenit narod: oprostićemo im to njihovo bežanje iz Srbije. I ne samo to - obezbedićemo im svako pravo da Beograđanima (naravno, ne samo njima, nego i Nišlijama, Požarevčanima ...) - stružu i cepaju drva, da unose ugalj u podrume, da prodaju kokice i (zimi) pečeni kesten i tako to. Slobodoljubiv smo mi narod - omogućujemo svima da slobodno neguju svoje tradicionalne etičke vrednosti...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side