17.12.2017 Beograd

DS otvorena na razgovor sa Djilasom, Inicijativa Ne davimo Beograd ga neće podržati

DS otvorena na razgovor sa Djilasom, Inicijativa Ne davimo Beograd ga neće podržati Foto: Medija centar
Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je večeras da će ta stranka razgovarati s Draganom Djilasom o beogradskim izborima i dodao da DS neće biti prepreka u stvaranju širokog opozicionog fronta.

Božović je kazao da je DS najavila ranije da će imati svog kandidata, ali su otvoreni za razgovor s Đilasom.

"DS će sigurno razgovarati s Draganom Đilasom. Saša Janković se nije kandidovao na ovim izborima. DS je rekla da će imati svog kandidata, ali smo mi otvoreni za razgovor s Draganom Đilasom, otvoreni smo jer DS ništa neće uraditi kako bi onemogućila stvaranje jednog širokog fronta za Beoegrad", rekao je Božović za N1.

Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović je kazao večeras agenciji Beta da Dragana Đilasa neće podržati.

"Za nas je on samo gradonačelnik Beograda koji je prethodio sadašnjem gradonačelniku Siniši Malom i koji je prethodio svemu što se sada dešava u Beogradu", kazao je Veselinović.

Dodao je da je je problematično to što je ideja koncepta lidera koji sve okuplja problematična, jer je suprotna onome za šta se zalaže Inicijativa.

"Neki lideri su se dogovorili šta treba da bude, a nisu nikoga pitali", kazao je Veselinović agenciji Beta. Veselinovi je nave da će građani na izborima u Beogradu birati odbornike, a ne gradonačelnika neposredno. ;

Za beogradske izbore Dragan Đilas ne može da računa na podrš Liberalno demokratske partije (LDP), pokreta Dosta je bilo (ĐB) i Nove stranke, dok se Narodna stranka Vuka Jeremića i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića još nisu izjasnile.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković je danas kazao da očekuje da će Đilas biti kandidat grupe građana - "Demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i slobodnu Srbiju".

Janković je na sastanku sa Draganom Đilasom kazao da su organi Pokreta doneli odluku da se za beogradske izbore formira zajednička lista što većeg broja partnera na čijem čelu će biti Dragan Đilas kao "najbolji kandidat za gradonačelnika u ovom trenutku".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.12.2017, 08:02h Ivanica (1)

    Pa kaio Inicijativa da ne podrži Jankovića, ups đilasa. Pa do juče su se kleli u istog tog jankovića.. razmisliter vi iz inicijative ima ju Jankovići naslednicu

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side