10.03.2013 Beograd

DS traži zabranu rada SNP Naši

DS traži zabranu rada SNP Naši
Demokratska stranke zatražila je danas zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premijera i lidera DS Zorana Ðinđića.

Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.

SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni heroj".

"To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se pokojni premijer Zoran Ðinđić u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", navodi se u saopštenju.

DS je ukazala da "sramnom kampanjom protiv ubijenog predsednika DS i Vlade Srbije, SNP Naši, pod tim ili nekim drugim imenom, nastavlja svoje aktivnosti pune mržnje, nasilja, poziva na linč i progon ljudi koji im, po bilo kom njihovom merilu, ne odgovaraju".

Demorkate u saopštenju podsećaju da je Ðinđić dao život za izgradnju društva koje je u svemu suprotno onome za šta se ta i njima slične "ekstremističke retrogradne organizacije" zalažu.

"Ðinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima...", navodi se u saopštenju.

DS je upitala Ustavni sud Srbije, koji je, kako su podsetli, u novembru prošle godine odbio zahtev republičkog tužilaštva za zabranu pokreta, da li u Srbiji ima ko da zabrani mržnju i šta još treba da se desi da bi ta organizacija uverila one koji o tome odlučuju u destruktivnost i opasnost svojih ideja i aktivnosti.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Preminuo Vuk Bojović Preminuo Vuk Bojović

  Dugogodišnji direktor beogradskog Zoološkog vrta i vajar Vuk Bojović preminuo je jutros u 74. godini.

 • Pajtić: Ne razmišljam o povlačenju Pajtić: Ne razmišljam o povlačenju

  Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da ne razmišlja o povlačenju sa mesta predsednika vojvođanske vlade.

 • Zastrašujući snimak bujice u Tekiji (VIDEO) Zastrašujući snimak bujice u Tekiji (VIDEO)

  Više od 300 stanovnika evakuisano je iz Tekije zbog poplava. Bujica koja je protutnjala gradom velikom brzinom nosila je sve pred sobom.

 • Najbogatiji Bugarin uhapšen u Beogradu Najbogatiji Bugarin uhapšen u Beogradu

  Cvetan Vasilev, bugrski biznismen, za kojim je ova država raspisla Interpolovu potrenicu predao se danas u Beogradu Upravi kriminalističke policije, koja mu je bila za petama.

 • Kosovo: Privedeno 15 osoba osumnjičenih za terorizam Kosovo: Privedeno 15 osoba osumnjičenih za terorizam

  Kosovska policija privela je jutros 15 osoba, osumnjičenih da su povezane sa radikalnim islamizmom i terorizmom, prenose prištinski elektronski mediji.

 • Olja Bećković ne pregovara s Pinkom Olja Bećković ne pregovara s Pinkom

  Beogradski advokat Goran Draganić, pravni zastupnik novinarke Olje Bećković, saopštio je danas da ona ima važeći ugovor s Televizijom B92, kao i da ne pregovara s nekom drugom televizijom u vezi sa emitovanjem emisije Utisak nedelje'.

 • Nestale tri osobe u poplavama kod Kladova (VIDEO) Nestale tri osobe u poplavama kod Kladova (VIDEO)

  U snažnom nevremenu i poplavama, koje su zahvatile opštinu Kladovo na istoku Srbije stradala je jedna žena, a tri osobe se vode kao nestale, rekao je predsednik ove opštine Radovan Arežina.

 • Vučić: Vlada spremna za reforme Vučić: Vlada spremna za reforme

  Aleksandar Vučić rekao je danas tokom razgovora s bivšim komesarom EU za proširenje Ginterom Ferhojgenom da je vlada spremna da sprovede veliki broj reformskih mera radi evropske budućnosti Srbije.

 • Pritvor do 30 dana osumnjičenima za napad na Nemca Pritvor do 30 dana osumnjičenima za napad na Nemca

  Viši sud u Beogradu odredio je danas, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za napad na na nemačkog državljanina D.H. (27) u noći između petka i subote na Zelenom vencu.

 • Nestale bebe, predlozi rešenja na stolu Nestale bebe, predlozi rešenja na stolu

  Radna grupa resornog ministarstva, osam meseci od formiranja, predlaže kako da se počne sa rešavanjem problema nestalih beba – leks specijalis ili formiranje nadzornog tela. I Udruženje roditelja nestalih beba ima predloge, ne samo da se reše slučajevi krađe njihovih beba već i spreče budući.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Medija centar Tanjug
Android NM