10.03.2013 Beograd

DS traži zabranu rada SNP Naši

DS traži zabranu rada SNP Naši
Demokratska stranke zatražila je danas zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premijera i lidera DS Zorana Ðinđića.

Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.

SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni heroj".

"To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se pokojni premijer Zoran Ðinđić u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", navodi se u saopštenju.

DS je ukazala da "sramnom kampanjom protiv ubijenog predsednika DS i Vlade Srbije, SNP Naši, pod tim ili nekim drugim imenom, nastavlja svoje aktivnosti pune mržnje, nasilja, poziva na linč i progon ljudi koji im, po bilo kom njihovom merilu, ne odgovaraju".

Demorkate u saopštenju podsećaju da je Ðinđić dao život za izgradnju društva koje je u svemu suprotno onome za šta se ta i njima slične "ekstremističke retrogradne organizacije" zalažu.

"Ðinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima...", navodi se u saopštenju.

DS je upitala Ustavni sud Srbije, koji je, kako su podsetli, u novembru prošle godine odbio zahtev republičkog tužilaštva za zabranu pokreta, da li u Srbiji ima ko da zabrani mržnju i šta još treba da se desi da bi ta organizacija uverila one koji o tome odlučuju u destruktivnost i opasnost svojih ideja i aktivnosti.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Željko Sertić kandidat za ministra privrede Željko Sertić kandidat za ministra privrede

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić dostavio je danas Skupštini Srbije predlog kandidature Željka Sertića za novog ministra privrede.

 • Megatrend pod lupom Komisije za akreditaciju Megatrend pod lupom Komisije za akreditaciju

  Komisija za akreditaciju (KAPK) utvrdila je da je nivo naučnoistraživačkog rada na Megatrend univerzitetu nezadovoljavajući.

 • Panović: Država oštri strogoću na Danasu Panović: Država oštri strogoću na Danasu

  Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Zoran Panović izjavio je danas da kaznom od pet miliona dinara za neispunjavanje zakonske obaveze o zapošljavanju osoba s invaliditetom, država 'oštri strogoću' na tom listu.

 • Raspisana poternica za Markom Milićevim Raspisana poternica za Markom Milićevim

  Za Markom Milićevim, osumnjičenim da je vozio "mini moris" koji je usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, raspisana je crvena Interpolova poternica, javila je Radio-televizija Srbije.

 • Oliver Ivanović neće moći da se brani sa slobode Oliver Ivanović neće moći da se brani sa slobode

  Do završetka procesa koji počinje 26. avgusta lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, optužen za ratne zločine, neće moći da se brani sa slobode, uprkos tome što je Vlada Srbije dala garancije da će se on odazvati na suđenje, piše "Politika".

 • Upucan muškarac u centru Bačke Palanke Upucan muškarac u centru Bačke Palanke

  P.R. (49) upucan je večeras u centru Bačke Palanke. Prema prvim rezultatima istrage, na njega je pucao Z. M. (55), koji je penzionisano vojno lice.

 • Vučić: Vreme da napravimo zemlju za koju vredi živeti Vučić: Vreme da napravimo zemlju za koju vredi živeti

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Tekeriša, sa svečanosti u čast 100. godišnjice Cerske bitke, da je vreme da od zemlje za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti.

 • Pajtićevih "10 teza o Srbiji" Pajtićevih "10 teza o Srbiji"

  Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić smatra da ništa tako dobro ne opisuje državu i vlast u Srbiji kao putovanje autobusom članova Vlade do Niša i nazad i da je taj 28. jul "bio naša slika i prilika".

 • Pronađena mrtva žena u garaži Pronađena mrtva žena u garaži

  Mrtva žena pronađena je jutros u garaži privatne kuće u Bulevaru oslobođenja 110.

 • Mogu li penzije selektivno da budu smanjene? Mogu li penzije selektivno da budu smanjene?

  U očekivanju odluke vlade o smanjenju plata i penzija, u oviru fiskalne konsolidacije, u javnosti se pominju tri moguća scenarija za smanjenje, a najnovija, nezvanična, informacija je da penzije do 25.000 dinara neće biti smanjene.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM