10.03.2013 Beograd

DS traži zabranu rada SNP Naši

DS traži zabranu rada SNP Naši
Demokratska stranke zatražila je danas zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premijera i lidera DS Zorana Ðinđića.

Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.

SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni heroj".

"To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se pokojni premijer Zoran Ðinđić u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", navodi se u saopštenju.

DS je ukazala da "sramnom kampanjom protiv ubijenog predsednika DS i Vlade Srbije, SNP Naši, pod tim ili nekim drugim imenom, nastavlja svoje aktivnosti pune mržnje, nasilja, poziva na linč i progon ljudi koji im, po bilo kom njihovom merilu, ne odgovaraju".

Demorkate u saopštenju podsećaju da je Ðinđić dao život za izgradnju društva koje je u svemu suprotno onome za šta se ta i njima slične "ekstremističke retrogradne organizacije" zalažu.

"Ðinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima...", navodi se u saopštenju.

DS je upitala Ustavni sud Srbije, koji je, kako su podsetli, u novembru prošle godine odbio zahtev republičkog tužilaštva za zabranu pokreta, da li u Srbiji ima ko da zabrani mržnju i šta još treba da se desi da bi ta organizacija uverila one koji o tome odlučuju u destruktivnost i opasnost svojih ideja i aktivnosti.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Šestoro mladih sletelo u Dunav, policija izvukla tri beživotna tela Šestoro mladih sletelo u Dunav, policija izvukla tri beživotna tela

  Automobil marke BMW sleteo je noćas oko 3.40 časova u Dunav, kod restorana "Carska ohota" kod Ande Huje. Tri osobe su uspele da se spasu iz potopljenog vozila, dok su tri izgubile život.

 • Čović: Marko Ivković je ubijen sa leđa Čović: Marko Ivković je ubijen sa leđa

  Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je demantovao izveštaj turske policije da je navijač crveno-belih poginuo u međusobnom sukobu pristalica beogradskog kluba u Istanbulu i ocenio da je to "spinovanje" turskih medija.

 • Dačić: Hrvatska ne može da deli lekcije Srbiji Dačić: Hrvatska ne može da deli lekcije Srbiji

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije uticala na uslove po kojima će Vojislav Šešelj biti pušten iz pritvora Haškog tribunala i da Hrvatska po tom pitanju ne može da deli lekciji Srbiji.

 • Srbija u centru ozbiljnih klimatskih promena Srbija u centru ozbiljnih klimatskih promena

  Poslednji izveštaj Međuvladinog panela za klimatske promene potvrđuje da je za promenu klime odgovoran čovek, a najveći uticaj klimatskih promena osetiće stanovnici jugoistočne Evrope, pa i Srbija koja značajno zaostaje za Evropom kada je reč o zakonskoj regulativi o tom pitanju.

 • Beko pušten na kućno lečenje Beko pušten na kućno lečenje

  Biznismen Milan Beko pušten je danas na kućno lečenje i kako je Tanjugu rekao zamenik direktora Urgentnog centra Dragan Jovanović, on je u dobrom stanju.

 • Turska policija: Mladić ubijen u međusobnom obračunu navijača Zvezde Turska policija: Mladić ubijen u međusobnom obračunu navijača Zvezde

  U izveštaju turske policije navodi se da je navijač Crvene zvezde ubijen nožem u međusobonom sukobu navijača crveno-belih, dok ih je policija udaljavala od mesta odigravanja utakmice.

 • Radnik poginuo u "Kolubari" Radnik poginuo u "Kolubari"

  Jedan radnik je poginuo kada je pao kran u Rudarskom basenu 'Kolubara', a od dvojice koji su prevezeni u Urgentni centar jedan je pušten kući, a drugi se nalazi u operacionoj sali.

 • Artman: Presuda Šešelju već napisana Artman: Presuda Šešelju već napisana

  Puštanje Vojislava Šešelja na slobodu je nedopustivo, posebno zato što je presuda protiv njega već napisana ali nije objavljena, izjavila je za ljubljansko Delo Florans Artman, bivša portparolka haškog tužilaštva.

 • DSS: Kirbi nedostojan funkcije DSS: Kirbi nedostojan funkcije

  Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da je američki ambasador Majkl Kirbi napravio novi diplomatski gaf i 'ispoljio neznanje', izjavom da je ponuda američke kompanije 'Esmark' najbolja na tenderu za preuzimanje smederevske Železare.

 • Pronađena nestala devojčica u Subotici Pronađena nestala devojčica u Subotici

  Policija je pronašla petnaestogodišnju devojčicu u Subotici, čiji je nestanak prijavljen sinoć u 22 časa, saopštio je Biro za saradnju sa medijaima MUP-a Srbije.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Fonet web tv Tanjug
Android NM