10.03.2013 Beograd

DS traži zabranu rada SNP Naši

DS traži zabranu rada SNP Naši
Demokratska stranke zatražila je danas zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premijera i lidera DS Zorana Ðinđića.

Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.

SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni heroj".

"To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se pokojni premijer Zoran Ðinđić u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", navodi se u saopštenju.

DS je ukazala da "sramnom kampanjom protiv ubijenog predsednika DS i Vlade Srbije, SNP Naši, pod tim ili nekim drugim imenom, nastavlja svoje aktivnosti pune mržnje, nasilja, poziva na linč i progon ljudi koji im, po bilo kom njihovom merilu, ne odgovaraju".

Demorkate u saopštenju podsećaju da je Ðinđić dao život za izgradnju društva koje je u svemu suprotno onome za šta se ta i njima slične "ekstremističke retrogradne organizacije" zalažu.

"Ðinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima...", navodi se u saopštenju.

DS je upitala Ustavni sud Srbije, koji je, kako su podsetli, u novembru prošle godine odbio zahtev republičkog tužilaštva za zabranu pokreta, da li u Srbiji ima ko da zabrani mržnju i šta još treba da se desi da bi ta organizacija uverila one koji o tome odlučuju u destruktivnost i opasnost svojih ideja i aktivnosti.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Rusija predala alternativni nacrt rezolucije o BiH Rusija predala alternativni nacrt rezolucije o BiH

  Rusija je predala Savetu bezbednosti UN (SB UN) alternativni nacrt rezolucije o BiH, kao protivtežu britanskom dokumentu koji se predlaže za usvajanje povodom 20. godišnjice tragičnih događaja u Srebrenici, javile su ruske agencije, pozivajući se na pres sekretara ruske misije pri UN Alekseja Zajceva.

 • EU predvidela izvršna ovlašćenja, Priština odbila EU predvidela izvršna ovlašćenja, Priština odbila

  EU je za Zajednicu srpskih opština, navodno, predvidela izvršna ovlašćenja u skladu sa Prvim briselskim sporazumom - pun nadzor u oblasti ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstva, urbanog i ruralnog planiranja, saznaje Danas.

 • Vučić: Do kraja godine povećanje plata i penzija Vučić: Do kraja godine povećanje plata i penzija

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će do kraja godine uslediti povećanje plata i penzija, najviše prosvetarima.

 • Devenport: Manji deo pitanja ostao na pregovaračkom stolu Devenport: Manji deo pitanja ostao na pregovaračkom stolu

  Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je na pregovorima u Briselu postignut napredak u celom dijalogu, da proces treba da bude nastavljen i da je samo manji deo nerešenih pitanja ostao na pregovaračkom stolu.

 • Merkel poručila Mustafi: Kompromis i specijalni sud imperativ Merkel poručila Mustafi: Kompromis i specijalni sud imperativ

  Nemačka kancelarka Angela Merkel predočila je danas kosovskom premijeru Isi Mustafi da su kompromis u nastavku dijaloga i formiranje specijalnog suda za zločine koje je počinila OVK zahtevi koje Kosovo mora da ispuni.

 • Haradinaj: Vanredni izbori rešenje za tešku situaciju Haradinaj: Vanredni izbori rešenje za tešku situaciju

  Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da da je stanje na Kosovu veoma teško, da je strpljenje naroda pri kraju i da su vanredni izbori rešenje za prevazilaženje takve situacije.

 • Tabaković: Klijenti grčkih banaka potpuno sigurni Tabaković: Klijenti grčkih banaka potpuno sigurni

  Klijenti koji imaju račune u četiri grcke banke koje posluju u Srbiji potpuno su sigurni, jer one posluju uobičajeno, likvidne su i isplaćuju sve štedne uloge, izjavila je večeras guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

 • Vilhelm: Merkel ne donosi nove uslove Vilhelm: Merkel ne donosi nove uslove

  Odlazeći ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm veruje da nemačka kancelarka Angela Merkel neće u Beograd doći sa novim uslovima za Srbiju.

 • Dačić u EP: Srbija spremna za poglavlja, čeka političku odluku EU Dačić u EP: Srbija spremna za poglavlja, čeka političku odluku EU

  Strateški cilj Srbije jeste članstvo u Evropskoj uniji i vlada u Beogradu je spremna da otvori prva poglavlja u pregovorima o tome, ali se čeka i na "političku odluku" unutar EU, jer je stav jedne moćne zemlje EU da se prvo mora otvoriti poglavlje 35 u kojem se traži normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Medija centar Tanjug
Carnex brending