19.07.2018 Beograd

DS: Vlast da prekine sa poklanjanjem državne imovine zbog Beograda na vodi

DS: Vlast da prekine sa poklanjanjem državne imovine zbog Beograda na vodi Foto: Novi Magazin / Đurađ Šimić
Demokratska stranka (DS) pozvala je danas vlasti da prekinu da poklanjaju državnu imovinu i ocenila da je primer bez presedana u Evropi da vlada jedne države dozvoli otuđenje svoje imovine u korist privatne kompanije, kao u slučaju izgradnje "Beograda na vodi".

"Ovih dana, suočavamo se sa neverovatnom činjenicom da će preduzeće Beograd na vodi bez nadoknade preuzeti ne samo upravljanje nad hotelom Bristol, već i nad ostalim objektima u Savamali, poput zgrade Simpa i Beogradske zadruge. Primer bez presadana u Evropi da vlada jedne države dozvoli otuđenje svoje imovine i zemljišta vredne stotine miliona evra na štetu svojih građana a u korist inostrane privatne kompanije", navodi se u saopštenju DS-a.

Ta stranka je navela da od trenutka potpisivanja ugovora o izgradnji Beograda na vodi, taj, kako se dodaje, megalomanski projekat Aleksandra Vučića i njegovih arapskih prijatelja, nanosi samo štetne posledice, a da su svakim danom sve očigledniji problemi koje taj ugovor generiše.

"Lanac protivzakonitih radnji niže se od noćnog rušenja pod fantomkama u Hercegovačkoj, flagrantnog ;kršenja Ustava, privatizacije javnih površina i suspenzije naših zakona i urbanističkih planova na prostoru Savamale. Iz dana u dan postaje sve jasnije da je projekat Beograd na vodi samo još jedan u nizu ekonomski pogubnih projekata Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, koji Beograđani već papreno plaćaju, a u godinama koje dolaze, plaćaće i građani cele Srbije", dodaje DS.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side