13.02.2019 Beograd

DS: Zaustaviti bezumnu kampanju kojom se raspiruje mržnja

DS: Zaustaviti bezumnu kampanju kojom se raspiruje mržnja
Demokratska stranka (DS) zatražila je danas momentalno i trajno zaustavljanje "bezumne" kampanje koju, kako navode, sprovodi režim, svesno i namerno raspirujući mržnju i neistomišljenike lažno predstavljajući kao neprijatelje.

"Danas je na društvenim mrežama atakovano na narodnog poslanika Balšu Božovića. Retorika koju koriste predsednik i premijerka prenose njihovi epigoni ispisujući optužnice i presude nevinima, čija jedina krivica je doslednost, hrabrost i pravednost. Ovim je na nedvosmislen način demonstriran odnos vlastodržaca prema najvišem zakonodavnom telu koje se ne brani proklamacijama već poštovanjem i jednokopravnošću", navodi se u saopštenju DS-a.

Oni navode da u slučajevima kada su socijalne mreže zloupotrebljene za etiketiranje članova SNS mobilisala se sa pravom javnost u kritici, a da sada kada se Balši Božoviću najgnusnije poručuje da ce doživeti sudbinu ubijenog prvog, demokratskog premijera Zorana Đinđića izostaje akcija nadležnih organa i jasno određenje vlasti prema zločinačkom naumu pojedinca ili grupe iznikle u kontaminaranom javnom prostoru.

Poslaniku DS Balši Božoviću upućene su pretnje na društvenoj mreži Tviter koje je prijavio policiji.

"Ovi iz DS spremaju kandidata da pravi društvo Đinđiću, predugo je sam ...", naveo je jedan od korisnika Tviter, a ispod poruke je stajala izjava Balše Božovića o dešavanjima u Republici Srpskoj.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side