12.09.2018 Priština

DSK i Samoopredelenje najavili bojkot sutrašnje sednice Skupštine Kosova

DSK i Samoopredelenje najavili bojkot sutrašnje sednice Skupštine Kosova Foto: Pixabay
Sutrašnju redovnu sednicu Skupštine Kosova na kojoj će na dnevnom redu biti 40 tačaka najavili su da će bojkotovati poslanici Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja i time pokušati da onemoguće obezbeđivanje foruma za normalan rad kosovskog parlamenta.

Inače, na dnevnom redu sutrašnje sednice, pored izjava van dnevnog reda i parlamentarnih pitanja su i glasanje za predlog rezolucije sa parlamentarne debate o dijalogu sa Srbijom, glasanje o godišnjem izveštaju Agencije za rukovođenje memorijalnim kompleksom Kosova za 2017.godinu, razmatranje godišnjeg izveštaja o performansi Nacionalne kancelarije za reviziju za 2017, razmatranje godišnjeg izveštaja Regulativnog autoriteta za elektronske i poštanske komunikacije za 2017.

Na dnevnom redu su i razmatranje godišnjeg izveštaja Fonda za penzijsku štednju Kosova za 2017, razmatranje godišnjeg izveštaja Radio - televizije Kosova za 2017, razmatranje godišnjeg izveštaja Regulativne uprave za železnice za 2017, razmatranje godišnjeg izveštaja Centralne Banke Kosova za 2017 i razmatranje godišnjeg izveštaja Uprave za civilnu avijaciju za 2017.

Skupština će razmotriti u prvom i drugom čitanju nacrte zakona o javnom beležniku, o ratifikaciji Finansijskog sporazuma za IPA 2017, prvi deo, između Kosova i Evropske unije, nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma Kosova i Evropske unije o učešću Kosova u programu „Evropa za građane" i nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma između Evropske unije i Kosova o učešću Kosova u "ERASMUS +" Programu unije za obrazovanje, obuku, omladinu i sport.

Međunarodni sporazumi se usvajaju dvotrećinskom većinom poslanika Skupštine Kosova i bez učešća DSK i Samoopredeljenja to je teško ostvarljivo, ako ne i nemoguće.

Na dnevnom redu su i nacrti o izmeni i dopuni Zakona o vozačkoj dozvoli, Zakona o železnicama Kosova, Zakona o putevima, Zakona o pravilima drumskog saobraćaja,kao i Zakona o drumskom transportu.

Kosovski parlament će raspravljati i o zakonu o drumskom transportu opasne robe, o zaštiti ličnih podataka, o razmatranju i proveri neopravdane imovine, o davanju na korišćenje i razmenu neokretne imovine opštine, o zaštiti deteta, o pravima maloletnika, o memorijalnom kompleksu "Adem Jašari" u Prekazu, o hidrometeorološkoj delatnosti, o poštanskim uslugama, o verskoj slobodi na Kosovu, kao i o rudnicima i mineralima.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side