11.09.2018 Novi Sad

DSS: Grad zadužuje Spens za još 100 miliona, želi da ga privatizuje

DSS: Grad zadužuje Spens za još 100 miliona, želi da ga privatizuje
Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila je gradsku vlast u Novom Sadu da iza ideje o rušenju sportskog i poslovnog centra Spens krije nameru da privatizuje taj kapitalni objekat.


"Iako ideja o rušenju Spensa svima deluje kao šala i trapava izjava trenutnog gradonačelnika Novog Sada (Miloša Vučevića), ona to, nažalost, nije. Gradska vlast zna očigledne činjenice o ceni rušenja i vezanosti građana Novog Sada za Spens. Da su stvarno hteli da ruše, kao što se i do sada rušilo, to bi uradili po mraku i u tišini", naveo je DSS u saopštenju.

Ta stranka je navela da, po nezvaničnim informacijama iz Gradskog veća, izvršna gradska vlast će dati saglasnost za novo zaduživanje Spensa za još 100 miliona dinara, a taj novac bi navodno trebalo da se iskoristi za otpuštanje radnika kako bi, uz otpis dugova, Spens spremno sačekao privatizacionog partnera.

"Dakle, po svemu sudeći, izgleda da je šok izjava da će objekat biti srušen trebalo samo da odvuče pažnju građana Novog Sada od privatizacije Spensa. Imajući u vidu da je gradska vlast nedavno otkrila principe liberalnog kapitalističkog tržišta, čini se da će posle decenijama čuvanih dragocenih gradskih parcela i Spens biti jeftino prodat, a građani će papreno plaćati bavljenje sportom", piše u saopštenju.

DSS je apelovao na gradsku vlast da počne da sluša glas svojih građana, te da rešava probleme, a ne da rasprodaje novosadske simbole i dragocenosti.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side