25.02.2012 Beograd

DSS je sama napustila EPP, nema izbacivanja

DSS je sama napustila EPP, nema izbacivanja
Demokratska stranka Srbije saopštila je da je pre dva dana napustila sama Evropska narodna partija (EPP), i da stoga nemaju osnova medijski napisi da će DSS biti izbačena iz njihovih redova.

 

Dnevnik "Danas" objavio je da Evropska narodna partija (EPP), uticajna grupacija stranaka desnog centra u Evropskom parlamentu, namerava da izbaci iz svog članstva DSS "zbog krajnje antievropske politike".

Portparol DSS Petar Petković kaže da je predsedništvo te stranke u četvrtak, 23. februara odlučilo da napusti EPP jer smatra da "EU sprovodi politiku stvaranja nezavisnog Kosova".

Predsednika EPP Vilfrida Mortensa obavestili smo pismom o tome, navodi Petković.

"Zbog naše odluke da bi Srbija trebalo da proglasi političku neutralnost, DSS više nije u mogućnosti da bude u EPP", citirao je Petković navode iz tog pisma.

Članice EPP iz Srbije su i G17 plus i Savez vojvođanskih Mađara, a među liderima ove grupacije su nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Nikola Sarkozi, švedski premijer Fredrik Rajnfeld, predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

autor: AA izvor: agencije/Blic/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side