09.11.2018 Beograd

DSS poručuje Vučiću da ga Ustav obavezuje da nema razgraničenja

DSS poručuje Vučiću da ga Ustav obavezuje da nema razgraničenja Foto: Beta/Milan Obradović
Predstavnici Demokratske stranke Srbije i Državotvornog pokreta Srbije okupili su se danas ispred Predsedništva Srbije, povodom najave odlaska predsednika Aleksandra Vučića u Pariz, kako bi ga, kako su naveli, podsetili na Ustav Srbije, preambulu o Kosovu i Metohiji i kako bi mu poručili da bi razgraničenje sa Albancima odvelu zemlju u destabilizaciju.

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović poručio je da razgraničenje podrazumeva prihvatanje secesije Kosova koje je, po Ustavu, neotuđivi deo Srbije.

Jovanović je izjavio da je razgraničenje put u punu destabilizaciju zemlje.

"Ako ne verujete nama, dovoljno je pogledati šta se dešava u Raškoj oblasti. Ustav ga (Vučića) obavezuje da nema razgraničenja ili razmene teritorija. Razgraničenje znači secesiju i prihvatanje nezavisnosti Kosova. Kosovo je Srbija i ništa manje i ništa više", poručio je Jovanović.

Slobodan Samaržić je ocenio da je Vučićev odlazak u Pariz runda u kojoj će se definitivno završiti proces predavanja Kosova i Metohije.

On je ukazao i da je zakon kršen i ranije, prilikom potpisivanja Briselskog sporazuma, predaje EPS-a, pravosuđa i policije kosovskim Albancima.

"On da je bio državnik, kao što do sada nije, ne bi ni otišao u Pariz. Dakle ako su prekršili sporazum CEFTA onda ne bi trebalo ići dok oni ne povuku svoju odluku", poručio je Samardžić.

Istoričar i predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković je ukazao na istorijski značaj aktuelno trenutka, odnosno da je sada 100 godina od oslobođenja Srbije, i ocenio da je predsednik Vučić "postepenom predajom Kosova unizio srpski narod".

Ković je istakao da se Vučić ne obazire ni na poruke Srpske pravoslavne crkve.

"Poručujemo Vučiću da prestane sa rasparčavanjem Srbije i poštuje Ustav i zakone ove zemlje", poručio je Ković.

Predsednik Aleksandar Vučić u nedelju, 11. novembra, putuje u Pariz, na skup povodom stogodišnjice završetka Prvog svetskog, kojem će prisustvovati i predsednik Kosova Hašim Tači.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side